Salesians Jerez segueix apostant per la innovació, la investigació i la formació professional com a oportunitat de futur per als seus joves

7 junio 2022

Juan José García Cabeza

l

Amb “Del taller tradicional al taller sostenible”, un projecte d'innovació i investigació aplicada i transferència de coneixement a la Formació Professional del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

El passat 21 de gener de 2022, va començar al centre educatiu Manuel Lora Tamayo de Jerez el projecte “Del taller tradicional al taller sostenible”, projecte d’innovació i investigació aplicada i transferència de coneixement a la Formació Professional del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

L’objectiu general d’aquest projecte és desenvolupar la competència ambiental d’estudiants de formació professional amb perfils tècnics convencionals cap a un model més proper a l’economia circular i un model d’economia dels materials sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Aquest projecte està estructurat en dues fases i està previst que finalitzi el juny del 2023.

En aquesta primera fase, tant alumnes com professors, es formen en el maneig d’instruments com el mesurador de contorns i rugosímetre, els quals són necessaris per fer els assajos i obtenir informació vàlida per a la presa de decisions objectives encaminades a un ús més eficient de recursos, millorar la gestió dels residus i l’eficiència energètica del procés de mecanització.

A la segona fase, amb la informació obtinguda, es plantejaran algunes mesures de digitalització i millora ambiental del taller, tot això amb el suport i experiència de l’empresa NexMachina Solutions, per posar en marxa el pilotatge del taller digitalitzat. Posteriorment amb les dades obtingudes es proposaran canvis per augmentar la sostenibilitat del taller, tant de FP com d’empreses del sector.

En el desenvolupament i transferència d’aquest projecte participa professorat i alumnat tant del centre salesià com del centre Politeknika Ikastegia Txorierri S.Coop. Ltda de la província de Biscaia, dins de diferents cicles formatius de grau mitjà i superior: Educació i control ambiental, Programació de la producció en fabricació mecànica, Mecanitzat així com Automatització i Robòtica industrial.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

Socialssm
El proyecto Nono Nails de Pinardi-Las Naves ganador de la 10ª edición de Gira Jóvenes de Coca-Cola

El proyecto Nono Nails de Pinardi-Las Naves ganador de la 10ª edición de Gira Jóvenes de Coca-Cola

Desde el mes de enero 65 chicos y chicas de Grado Medio y Formación Profesional Básica de Pinardi-Las Naves en Alcalá de Henares han participado en la 10ª Edición de Gira Jóvenes, programa que, desde 2012, promueve el desarrollo personal y profesional de los...

Familia Salesianassm
6 nuevos Salesianos Cooperadores en Fuenlabrada: “la Santidad consiste en estar siempre alegres”

6 nuevos Salesianos Cooperadores en Fuenlabrada: “la Santidad consiste en estar siempre alegres”

Hoy la familia salesiana y la sociedad en la que vivimos, tienen motivos para estar de fiesta. Una fiesta que nos provoca júbilo y nos transmite esperanza. En la sociedad actual, llama la atención que un grupo de personas seglares hagan comunitariamente “una...