Salesians Joan XXIII aposta fermament per la innovació educativa

18 septiembre 2024

l

Un model pedagògic centrat en la innovació educativa i el desenvolupament integral de l'alumnat, basat en metodologies actives que promouen la participació i el protagonisme dels estudiants, així com l'ús de la tecnologia i la robòtica.

Els centres salesians sempre han apostat per una educació de qualitat per als joves i els infants. Per aquest motiu, la innovació educativa és molt present a cada curs i s’hi treballa dia a dia.

Una innovació educativa reconeguda per les autoritats

L´èxit d´aquestes iniciatives ha estat reconegut des de l’any 2017 per la Conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana. A través de la convocatòria de Projectes de recerca i innovació educativa ha dotat any rere any l’escola Salesians Joan XXIII de recursos per dur a terme cadascun dels projectes.

L’aposta del centre salesià ha estat un impuls per a les metodologies actives com l’Aprenentatge Basat en Projectes, o l’Aprenentatge i Servei amb els projectes “Comunitats d’aprenentatge” i “Esport inclusiu”, la millora en la competència digital amb el projecte “Taques per a Classe” o l’aplicació de la robòtica als entorns naturals amb el projecte “Hort escolar automatitzat”.

Adquisició de Projectes de Recerca i Innovació en Formació Professional

A aquesta trajectòria autonòmica se suma la consecució de tres Projectes de Recerca i Innovació en Formació Professional (promoguts pel Ministeri d’Educació), obtinguts en les dues darreres convocatòries estatals (2021 i 2023) amb els projectes: “Fira de projectes steamakers amb Arduinoblocks «, germen de la fira de robòtica educativa Alcoibot, “Hort 5.0. Automatització d’Horts escolars» i «Monitorització de la qualitat de l’aire en mobilitat i climatització amb IOT i LORA». Tota una fita a la Innovació educativa a la ciutat d’Alcoi.

En aquest sentit, el proper 16 de maig de 2025 tindrà lloc la IV edició d’Alcoibot. La fira de Robòtica Educativa que ja és referència a la província i que reuneix estudiants, professors i entusiastes de la tecnologia en un espai on exhibir creacions, compartir coneixements i participar en desafiaments relacionats amb la robòtica i la programació. En aquesta línia, es presenten novetats per al curs present a partir del llançament d’un laboratori d’idees «FABLab» a disposició dels alumnes d’etapes superiors.

Des de l’equip d’innovació de l’escola, apunten:

«Aquest és un èxit que pertany a tota la comunitat educativa: professors, alumnes, famílies i personal del centre. La innovació no és només una paraula de moda, sinó una necessitat per preparar els nostres joves per als desafiaments del futur. A Salesianos Joan XXIII, treballem cada dia perquè els nostres estudiants no només aprenguin continguts, sinó que desenvolupin habilitats i valors que els serviran tota la vida.»

L’equip directiu agraeix el suport continu de la Inspectoría Salesiana i dels organismes educatius, subratllant que la innovació no és un fi en si mateix, sinó un mitjà per millorar la qualitat educativa i el benestar dels estudiants.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…