Salesians La Almunia, ambaixador del Parlament europeu

30 marzo 2022

El Periódico de Aragón

l

El programa educatiu dóna a conèixer Europa als estudiants i permet al centre formar part d‟aquesta xarxa integrada per 116 escoles a Espanya i unes 1.500 a Europa.

El Col·legi Salesià Laviaga-Castillo de La Almunia de Doña Godina ha estat seleccionat per formar part, a partir d’aquest curs, de la Xarxa d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu. Es tracta d’un programa educatiu engegat des de la Direcció General de Comunicació del Parlament Europeu, dirigit a estudiants de 15 a 18 anys, i conegut a Europa per les sigles en anglès EPAS (European Parliament Ambassador Schools). A Espanya són 116 escoles les participants al programa, 6 a Aragó, i a Europa unes 1.500.

El principal objectiu del programa és estimular el coneixement d’Europa i la democràcia parlamentària europea entre els joves dels països membres de la UE, oferint-los un coneixement actiu de la Unió Europea i del Parlament Europeu en particular.

ACTIVITATS REALITZADES

Després de presentar el programa al claustre, alumnat i famílies han nomenat 35 estudiants voluntaris de 4t ESO i 1r Batxillerat com a ambaixadors júnior i cinc professors que actuen com a ambaixadors sènior.

Durant el curs s’han realitzat activitats de formació dels ambaixadors júnior, s’ha creat un punt físic d’informació o Infopoint al col·legi i al febrer es va publicar la primera newsletter European News Sal LAM amb notícies europees redactades pels ambaixadors júnior en castellà, anglès i francès. També s’està treballant en un projecte eTwinning We Europe: Active European Citizens amb 7 escoles de 6 països europeus.

Els alumnes ambaixadors han començat a dissenyar activitats per celebrar el Dia d’Europa el proper 9 de maig.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…