Salesians La Almunia continua amb el seu esforç per garantir l’èxit laboral dels alumnes

5 diciembre 2023

Comunicació La Almunia

l

Estableix sòlides relacions amb empreses de la zona, aliances, programes de pràctiques i la FP dual.

El divendres 24 de novembre estudiants de Salesians La Almunia van viatjar a Lleida per visitar Guissona i el macro complex que té Bonàrea a la localitat. Els estudiants de Grau Superior de Mecatrònica, Grau Mitjà de Manteniment Electromecànic, Electricitat i Soldadura, juntament amb alumnes de segon de Batxillerat de Tecnologia i Enginyeria II, acompanyats per tres professors van poder conèixer de primera mà l’ús de la intel·ligència artificial i la robòtica a la indústria.

Fernando Sanclaudio, Director d’FP, va explicar que així Salesians La Almunia estableix sòlides relacions amb empreses de la zona per garantir l’èxit laboral dels seus alumnes. “A través d’aliances, programes de pràctiques i d’FP dual, els estudiants apliquen els seus coneixements en entorns reals. La institució brinda, des de fa anys, una àmplia orientació vocacional, una actualització contínua als programes d’estudi i ofereix, als seus alumnes, serveis d’ocupació laboral de manera que la taxa actual de desocupació és pràcticament nul·la”.

La visita tècnica va començar a la III Fira de la Robòtica organitzada per la mateixa companyia als espais educatius-tecnològics que té per a la seva constant col·laboració amb els centres educatius al centre històric de Guissona i el lema del qual és “La visió del demà. De la visió real a la intel·ligència artificial”. Allà van poder comprovar que la robòtica i la intel·ligència artificial van de la mà, no només a la indústria, sinó també en qualsevol activitat social i econòmica. Els diferents estands de la fira, adaptats a les necessitats educatives de cada etapa educativa, incorporen aplicacions des de l’experimentació i desmitificació de la intel·ligència artificial, passant per l’estudi de les mostres recollides per a una inseminació reeixida de les truges, un robot “llençant” cervesa, a una gran varietat de projectes on es feia servir tecnologia cablejada i programada d’automatismes industrials.

La visita va continuar a les instal·lacions del Grup BonÀrea que desenvolupa totes les activitats ramaderes, industrials i comercials necessàries per poder arribar al consumidor en allò que es defineix com una integració vertical sense intermediaris. Aquí treballen al voltant de 5.000 treballadors directes (700 empleats de manteniment) i d’altres indirectes en els sectors agrícola i ramader, transport i comerç.

“Tenint en compte que Guissona se’ls ha quedat petit i que ja no poden créixer més a terra (ho han anat fent des de fa anys amb ampliacions verticals), les noves instal·lacions a la Comarca de Valdejalón, necessitarà persones qualificades en actuals i noves tecnologies, per la qual cosa des dels responsables de l’empresa a Guissona veuen a Salesians La Almunia, com a actuals col·laboradors d’alumnat en Formació en Centres de Treballs (FCT) i alumnat DUAL, així com futurs i excel·lents treballadors de BonÀrea a la nostra Comunitat ”, explicaven des del centre salesià.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…