Salesians La Cuesta combat el canvi climàtic amb el projecte GarageLAB juntament amb la Fundació Orange

4 septiembre 2023

Salesians Comunicació | Fundació Orange

l

S'uneix a vuit entitats dins d'aquesta iniciativa conjunta per cuidar el medi ambient a través de la promoció de l'economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

La Fundació Orange va fer públic el 22 d’agost passat les vuit entitats educatives que obtindran 80.000 euros a repartir en finançament per impulsar projectes digitals “que busquen conscienciar sobre l’economia circular i la cura del medi ambient”. Salesians La Cuesta a Tenerife, al costat d’Escoles Pies Santiago Uno a Salamanca, Ortzadar Ikastetxea de Donostia, CFA Arquitecte Jujol de Barcelona, Peñascal Kooperatiba de Bilbao, IES Valle del Segura a Múrcia, Associació la Rueca de Madrid i Escoles San José a Valencia, es troba entre les vuit entitats que treballaran dins aquesta acció que forma part de GarageLAB per cuidar el medi ambient a través de la promoció de l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

‘AISLA2’ proposa des de Salesians l’adquisició d’una màquina per triturar, reciclar polímers i tornar a extruir donant forma a aquesta nova massa plàstica, a més d’afegir una nova màquina d’impressió 3D.

GarageLAB és una iniciativa de la Fundació Orange nascuda el 2016 i dirigida fonamentalment a centres educatius que imparteixin Formació Professional Bàsica, Escoles de Segona Oportunitat o qualsevol centre d’àmbit nacional que treballi en cursos formatius encaminats a obtenir una acreditació oficial professional o acadèmica.

L’objectiu d‟aquest programa és donar suport a estudiants amb dificultats d’adaptació al sistema educatiu tradicional adoptant un sistema innovador d’ensenyament. Aquest sistema, basat en la creació d’un espai amb identitat pròpia, formació en disseny creatiu i fabricació digital i aplicació d‟una metodologia GarageLAB, ha demostrat la seva eficàcia al llarg dels anys en la reducció de l’abandonament escolar d’aquests estudiants.

Aquesta tercera convocatòria s’ha centrat en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, amb un focus especial en el compliment del número tretze, d»Acció pel clima’, sota la temàtica d»Economia circular i medi ambient’. En aquest sentit, s’han seleccionat aquells projectes encaminats a canviar la manera com es produeixen i es consumeixen els recursos, així com les iniciatives que permetin la reducció de les deixalles de producció i l’aprofitament de materials reciclats. Tot això complint normes i estàndards d’ecodisseny que respectin el medi ambient.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…