Salesians La Cuesta llança Baby Garagelab

10 junio 2024

Per La Cuesta. Comunicació.

l

Dirigit a alumnes de cinquè de Primària acompanyats per alumnes de Formació Professional Bàsica i primer curs del grau en Instal·lacions

El projecte Aisla2 finançat per la Fundació Orange a través de la convocatòria Advanced GarageLab reuneix l’alumnat de 5e d’Educació Primària i de Formació Professional Bàsica per aprendre conjuntament, en un nou espai de creació i fabricació digital, sobre materials, màquines i disseny computacional.

Els continguts curriculars relacionats amb aquesta temàtica s’han desenvolupat a través de la fabricació de clauers, vinils, llibretes, carpetes i marcs de fotografies útils pel teatre musical que, amb finalitats solidàries, se celebra anualment en el nostre centre. Tots aquests productes van ser prèviament dissenyats de forma digital per l’alumnat de 5e de Primària, sota la tutoria dels seus companys de FPB.

Aquest treball d’entre etapes afavoreix la millora de l’autoestima, l’autoconcepte i l’autoeficàcia, així com el desenvolupament de las habilitats pel treball cooperatiu. A més, permet generar sinèrgies entre les diferents etapes educatives del col·legi, apropant a docents i alumnes a través de la ruptura de les barreres físiques i conceptuals de l’aula.

La següent fase del projecte consistirà en la investigació i la conscienciació sobre la problemàtica del plàstic a Canàries per a, posteriorment, desplegar i potenciar campanyes de recollida de plàstics, sobretot en Educació Infantil i Educació Primària. El material obtingut en aquestes campanyes es reciclarà, entre altres, com a filament d’impressió 3D per al disseny i la creació de recursos educatius d’ús en las mateixes etapes d’Educació Infantil i Primària.

D’aquesta manera, posarem en marxa el Baby GarageLab com espai per a reutilitzar i crear nous productes amb els plàstics recollits per al seu ús a l’aula. El Baby GarageLab estarà acompanyat i guiat pels alumnes de FPB i 1r d’Instal·lacions de Telecomunicacions, introduint la cultura maker en leo cursos de Primària i a l’ensems desenvolupant un projecte d’aprenentatge i servei (APS).

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…