Salesians Maria Auxiliadora acomiada el curs viatjant amb ‘Planeta Don Bosco’

12 junio 2024

Salesians Comunicació

l

En la tarda del 12 de juny es va fer la trobada de Consells de la CEP/Obra que ha reunit gairebé un miler de participants a l’entorn del canal de Youtube i que ha comptat amb la participació de diferents invitats com Fernando Miranda, José Luis Navarro o Jordi Lleixà.

En la tarda del 12 de juny es fa fer la celebració de la trobada entre els consells d’Obra / Comunitat Educativa Pastoral (CEP) i el Consell Inspectorial que es va desenvolupar per quart any consecutiu en un format on line que ha reunit a més de de mig miler de participants a l’entorn del canal de Youtube de Salesians Espanya per a gaudir d’un programa titulat ‘Planeta Don Bosco’.

En aquesta ocasió la cita optà per emular el conegut programa de televisió que presenta Jesús Calleja, com una picada d’ullet a aquest format que es desplaça per tot el món, i en el que diferents invitats recorren diferents llocs per a mostrar como viuen el seu dia a dia.

L’inspector salesià, Fernando Miranda, el vicari inspectorial, José Luis Navarro, o el delegat de Pastoral Juvenil, Jordi Lleixà, han sigut alguns dels protagonistes d’aquesta trobada virtual conduïda per la Delegació de Comunicació en la que s’ha fet el llançament de la programació del curs 2024-2025 per a tots els ambients de les presències i els diversos grups de la Família Salesiana, abans que les comunitats locals es posin amb la tasca de pensar i planificar els propers mesos.

«Aquest és el lloc en què el somni començà. D’aquell somni ha sorgit tot. Des d’una lectura actual, des del primer Campobosco, milers de joves han somiat amb la seva vida i s’ha fet realitat», explicava Fernando Miranda des d’Itàlia durant la seva intervenció inicial.

En un clima familiar, amb nombrosos missatges d’agraïment a través del chat en directe, els participants han tingut l’ocasió de recórrer els llocs de la terra de Don Bosco, de recordar què se’n van endur en la motxilla inspectorial fa un any, repassar les diferents campanyes pastorals o escoltar ‘la veu dels joves’ o tenir un gest plantant els somnis de Salesians SMX.

Entre els objectius d’aquesta trobada hi havia avaluar el curs present, fer el tancament especial de la campanya ‘Un somni per a tu’, i presentar el nou lema pastoral, ‘Som futur’, que serà el fil conductor dels propers dotze mesos per a les inspectories salesianes d’Espanya. Al igual que en anys anteriors, el contingut, la justificació i la imatge corporativa estaran disponibles en una web que recollirà tot el material preparat per a l’ocasió en https://salesianos.info/somosfuturo i que es presentarà el proper 24 de juny junt amb els primers materials disponibles.

Després del treball per grups en el que es pot posar en comú com implicar els joves en la realitat local, tocava una última parada per a acomiadar-se: Valdocco. «Estar aquí és un regal. Aquest és el somni fet realitat i que ha agafat forma, el lloc en el que una gran família hi té el seu origen, on tants joves hi continuen passant. Aquí Maria Auxiliadora els dona la benvinguda. És el lloc des del que molts somnis es van fent realitat en moltes parts del món. En la nostra inspectoria, amb multitud de cases i amb les seves iniciatives, seguim fent que aquest somni cobri vida, amb gent nova, amb els joves d’avui i amb la Família Salesiana, i amb la quantitat de persones que estan per avenir i que encara no coneixem ni el seu rostre ni els seus noms», compartia en la seva intervenció final l’Inspector. «Davant de Don Bosco només podem donar gràcies i seguir somiant».

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadSocialssm
Proyecto OIKOS-Somos Casa, un juego creado por los jóvenes para conocer diversas confesiones religiosas

Proyecto OIKOS-Somos Casa, un juego creado por los jóvenes para conocer diversas confesiones religiosas

El proyecto OIKOS nace de la inquietud por conocer los conceptos fundamentales, diferencias y puntos comunes, de las diferentes confesiones religiosas que conviven en la ciudad de Vitoria-Gasteiz. Apoyado, económicamente, por la Fundación Pluralismo y Convivencia,...