Salesians Morón posa en marxa un projecte interdisciplinari per potenciar els hàbits saludables

7 marzo 2022

Morón Información

l

Aquest projecte s'ha vertebrat a través del web Súper Equis que serveix perquè l'infant i la seva família interactuïn amb les noves tecnologies.

La salut és un dels pilars fonamentals de qualsevol ésser humà. Per això, s’ha d’educar des de petits, tant els hàbits saludables (alimentació, sedentarisme) com els emocionals (salut mental) i de lleure (addicció als jocs i les xarxes socials).

En aquest sentit, el Col·legi Salesià de Morón de la Frontera ha engegat un projecte interdisciplinari per potenciar aquests hàbits saludables. Segons explica Daniel Ceballos, professor d’Educació Física, “el projecte està encaminat des de la Llei actual d’educació, que està força ben relacionada amb la salut (hàbits saludables i educació física). Dins d’aquests àmbits, molts aspectes són l’alimentació, l’educació emocional, la higiene, etc.”.

D’aquesta manera, “tots aquests punts s’han estès en altres qüestions més properes a l’infant, fent un procés de ramificació dels hàbits saludables per fer atractiu a l’infant aquest problema. A més de tot això, es presenten les grans dificultats que comença a tenir el sistema de salut amb problemes relacionats amb mals hàbits saludables. Abans, ens fixàvem només en hàbits com el tabaquisme, ara també se centra en aspectes com el sedentarisme, xarxes socials, problemes de jocs i addicció, etc.”.

Així, des del col·legi salesià s’ha arribat a acords amb algunes empreses locals, per la qual cosa “l’infant té uns avantatges (de vegades físic d’assistir a un lloc, i d’altres de consumir una mica saludables) que acaben repercutint en l’activitat diària de classe. Tot plegat, amb l’objectiu de posar de moda tenir cura i les activitats saludables”.

Segons va assenyalar, “crec que per ara ho estem aconseguint. Sobretot, perquè no només parteix del departament d’Educació Física, sinó que també el col·legi s’ha ficat molt a la feina (des de 3 anys fins a 6è de Primària)”.

Aquest projecte s’ha vertebrat a través del web https://www.pandillasuperequis.com/ que “serveix perquè l’infant i la seva família interactuïn amb les noves tecnologies, cosa que és fonamental”. “Nosaltres ja fa un temps que treballem molt dins de l’escola amb totes les noves tecnologies. Els infants des de casa activament veuen els seus còmics, els hi enviem activitats, veuen amb els pares els perfils, etc. L’objectiu és acostar l’infant a través del seu món i, a més, que les famílies puguin de manera directa participar en el projecte”, afegeix.

D’altra banda, els infants tenen una cartilla on s’exposen els objectius del programa i obtenen una sèrie de premis després de posar en marxa els diferents hàbits saludables i aconseguir certs objectius. Sobre això, Ceballos indica que “la cartilla l’anem controlant des de classe. No volem que sigui una cosa descontrolada i treballin tots els objectius d’una vegada, sinó que intentem que cada un dels objectius es vagi treballant de manera programada”. D’aquesta manera, “els infants tenen un sistema de punts que, quan acaben de participar i arriben a aquest mínim, entrarien en un sorteig de premis saludables”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…