Salesians Úbeda guanya les V Mini Olimpíades d’Andalusia

9 mayo 2023

Salesians Úbeda

l

D'entre els 209 centres participants al programa Olimpisme a l'Escola 2022-2023 impulsat per la Fundació Andalusia Olímpica.

Del 2 al 5 de maig es van celebrar a Sevilla les V Miniolimpíades Escolars Andaluses, en què dotze equips finalistes procedents de les vuit províncies andaluses i 144 esportistes, es van disputar el títol de campió sobre les modalitats esportives de remoergòmetre, goalball, taekwondo, lluita i mini tennis.

Aquests col·legis van ser seleccionats per la Fundació Andalusia Olímpica, d’entre els 209 centres participants en el programa Olimpisme a l’Escola 2022-2023, en funció de la valoració dels treballs presentats sobre l’execució d’aquest programa matriu que pretén la difusió dels valors olímpics i el coneixement de la història de l’Olimpisme i dels grans esportistes andalusos entre els escolars andalusos de primària, en què el Col·legi Salesià d’Úbeda va destacar per aconseguir la valoració més alta.

Els col·legis participants a les Miniolimpíades 2023 van ser el CEIP Ciudad de Jerez (Jerez de la Frontera, Cádiz) –anterior campió-, el Col·legi Santo Domingo Savio (Úbeda, Jaén), el CEIP La Dehesilla (Sanlúcar de Barrameda, Cádiz), el CEIP Dulce Nombre (Puente Genil, Córdoba), el CEIP Manuel Siurot (La Palma del Condado, Huelva), el CEIP San Pedro Crisólogo (San Juan de Aznalfarache, Sevilla), el CEIP Profesor Tierno Galván (Rincón de la Victoria, Málaga), el CEIP Antonio Gutiérrez Mata (Málaga), el CEIP Artero Pérez (El Ejido, Almería), el CEIP Elena Martín Vivaldi (Granada), el CEIP San Fernando (Dos Hermanas, Sevilla) i el CEIP Lora Tamayo (Bonares, Huelva).

Diferents modalitats

Composta de quatre esports olímpics (lluita, rem, taekwondo i tennis) i un de paralímpic (goalball), les Miniolimpíades 2023 s’han desenvolupat al Centre Especialitzat d’Alt Rendiment (CEAR) de la Cartoixa, on va tenir lloc la cerimònia d’inauguració (tarda del 2 de maig) i la competició de rem (matí del 3 de maig). Des de les 9.30 hores es van anar succeint les diferents mànegues: primera sèrie d’equips mixtos (3 noies i 2 nois) de 2.000 m; segona sèrie d’equips mixtos (3 nois i 2 noies) de 2.000 m; les cinc sèries individuals femenines i masculines de 300 m cadascuna i, finalment, les proves per equip, tant femení com masculí, de 2.000 m. La mitjana dels temps aconseguits en totes ella va situar el centre de Jerez en primera posició, que es va coronar com a campió de la competició de rem, estant a la general el Col·legi Salesià Santo Domingo Savio en tercera posició.

La tarda del 3 de maig va albergar al Centre de Recursos Educatius Luis Braille de la ONCE, el torneig de goalball on els col·legis participants també van poder conèixer altres esports per a persones cegues o amb discapacitat visual com són el futbol 5, el showdown i l’atletisme adaptat. El Col·legi Salesià Santo Domingo Savio es va proclamar campió en l’estrena d’aquest esport a les miniolimpíades, cosa que el va situar a la general empatat a punts en primer lloc amb el CEIP Ciudad de Jerez.

El nou Pavelló Esportiu de la Unión, a La Rinconada, va ser seu de les proves de taekwondo i lluita (matí i tarda del 4 de maig, respectivament). La competició de taekwondo va brindar als col·legis participants una nova cita esportiva que agrupava tres proves: velocitat de reacció, equilibri i agilitat, on el Col·legi Salesià es va imposar en dues i per tant es va alçar amb la victòria d’aquest torneig. A la tarda es va disputar el torneig de lluita, amb una primera prova en què es va realitzar una cursa de relleus amb projecció de ninot i una segona que va consistir a treure el mocador. Aquesta competició va finalitzar amb un triple empat entre els col·legis Salesians Santo Domingo Savio, Ciudad de Jerez i Manuel Siurot, cosa que mantenia el Col·legi Salesià d’Úbeda en primera posició de la general amb 60 punts.

L’última jornada, va albergar, al Centre de Tecnificació de Tennis Blas Infante, la competició de tennis, la classificació de la qual va ser encapçalada pel CEIP Ciudad de Jerez, seguit del CEIP Manuel Siurot i del Col·legi Salesià Santo Domingo Savio.

D’aquesta manera, el Col·legi Salesià Santo Domingo Savio d’Úbeda es va mantenir al pòdium durant totes les competicions, cosa que li va permetre proclamar-se campió d’aquesta V edició.

Cerimònia de cloenda

La cerimònia de cloenda es va celebrar a la pista central del propi CTT Blas Infante, a partir de les 13.30 hores, començant amb el ritme de la Batukada Aljarafe que va amenitzar tot l’acte, en què van assistir-hi María de Nova, directora general de Sistemas y Valores del Deporte de la Junta d’Andalusia; Cristóbal Martínez, delegat territorial de la ONCE a Andalusia, Ceuta i Melilla; Juan Miguel Navas, president de la Federació Andalusa de Tennis (FAT); Francisco Heredia, director tècnic de la Federació Andalús d’Esports per a Cecs i Ismael Bernabal, president de la Federació Andalusa de Taekwondo (FATA).

Tots els equips participants van desfilar orgullosos amb el seu estendard i van recollir les medalles i els diplomes de finalistes. El podi de les V Miniolimpíades Escolars Andaluses ha estat el següent:

–            El premi Olímpia i campió d’aquesta cinquena edició ha estat pel Col·legi Salesià Santo Domingo Savio.

–            El premi Coubertin, segon centre classificat, ha estat per al CEIP Ciudad de Jerez.

–            El premi Heracles, tercer centre classificat, ha estat per al CEIP Manuel Siurot.

Un dels moments més emotius va ser el lliurament del premi Ekekeiria, trofeu a l’equip amb el millor esperit olímpic, elegit pels mateixos docents dels dotze equips participants, en què hi va haver un triple empat entre el CEIP Profesor Tierno Galván, el CEIP Artero Pérez i el CEIP San Pedro Crisólogo.

Així mateix, la Residència d’Esportistes de la Cartuja va actuar com a vila de tots els participants durant aquests quatre dies, on es va poder veure un ambient d’amistat, companyonia i respecte entre tots els presents; esportistes, professors i organitzadors.

«Gràcies a tots, a la Fundació Andalusia Olímpica, organització, equip directiu, comunitat educativa, però, sobretot, gràcies a aquests esportistes per fer aquest somni olímpic possible», compartien des de Salesians Úbeda.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…