Salesians Utrera destaca en una fira nacional d’innovació i emprenedoria

17 mayo 2023

Utrera digital / Salesians Comunicació

l

Amb un projecte d'educació digital i un altre d'atenció a malalts i personas grans en el marc de la 4ª edició de la Fira d'Innovació i Emprenedoria organitzada pel Col·legi Alemany de Sevilla en col·laboració amb la Universitat Loyola.

Els alumnes del col·legi salesià ‘Nuestra Señora del Carmen’ han aconseguit destacar, entre més d’un centenar d’iniciatives, en un certamen d’innovació a nivell nacional. Ho han fet amb dos projectes sobre educació digital i atenció a malalts.

Els estudiants han participat en la quarta edició de la Fira d’Innovació i Emprenedoria, un esdeveniment que organitza el Col·legi Alemany de Sevilla, en col·laboració amb la Universitat Loyola. Fins allà van portar les seves propostes, que van poder mostrar en un expositor i defensar davant de més de 400 companys i especialistes en emprenedoria de la Universitat de Sevilla; Andalucía Emprende, Fundación Pública Andaluza, dependent de la conselleria dUniversitat, Innovació i Investigació de la Junta dAndalusia; i de diverses empreses convidades a l’esdeveniment.

En aquest certamen hi participen joves de Secundària, Batxillerat, Formació Professional Bàsica i Cicles Formatius de Grau Mitjà de tot Espanya. L’objectiu és promoure el desenvolupament de la capacitat emprenedora i la innovació en estudiants i professors d’aquestes etapes.

Coneguem els projectes

En el cas dels utrerans, un dels projectes, sota el nom ADPA, és una empresa sobre educació digital. Es tracta d’una aplicació realitzada pels xavals on es poden sol·licitar classes de matemàtiques, anglès i llengua, per rebre-les de manera telemàtica o a domicili.

D’altra banda, van presentar ‘Salut a casa’, una eina especialment adreçada a malalts crònics i a persones de la tercera edat. L’objectiu és que no hagin de sortir de casa i puguin ser atesos per control remot. Així, a través d’una polsera digital, s’envia informació sobre la tensió arterial, les pulsacions, la diabetis… perquè pugui ser controlat l’usuari i que un sanitari acudeixi al seu domicili en cas que sigui necessari.

És la segona vegada que el col·legi utrerà acudeix a aquesta cita, de la mà del seu professor Mario Domene i, igual que va passar en l’anterior edició, els xavals han tornat a les aules amb el reconeixement del certamen. Més d’un centenar de projectes s’han presentat al concurs, finalment 30 van ser  seleccionats. El projecte ‘Salut a casa’ ha aconseguit alçar-se amb el tercer premi, mentre que ‘ADPA’ ha rebut una menció especial.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…