‘Som futur’, campanya pastoral dels Salesians a Espanya pel curs 24/25

25 junio 2024

Salesians Comunicació

l

La celebració del bicentenari del somni dels nou anys ha impulsat els Salesians d’Espanya a mirar cap al futur amb Esperança, comprometent-se a acollir i edificar el Regne de Déu en el nostre món. És l’hora d’ “engrandir el nosaltres” per obrir horitzons mirant la humanitat. En el curs 24/25, convençuts que Déu estima el món, volem aprendre a conviure, compartir i agrair aquest Amor que omple d’Esperança el nostre futur.

Ambdós delegats inspectorials ho comunicaven a les cases salesianes el 24 de juny: “En la recta final d’aquest curs, i gràcies a la implicació de molts equips de treball de les nostres Cases, als qui volem agrair el seu compromís, ja podem comunicar que estan disponibles els materials generals de la nova Campanya Pastoral, que —a la llum del proper Jubileu de l’Esperança— tindrà per lema ´Som futur´. Les Delegacions inspectorials de Pastoral Juvenil de SMX i SSM consoliden la dinàmica de treball iniciada fa un parell de cursos a través d’aquesta nova campanya que, de nou, serà comuna per a totes les Cases de Salesians Espanya”.

Som Futur

“La celebració del bicentenari del somni dels nou anys ens impulsa a mirar al futur amb Esperança, comprometent-nos a acollir i edificar el Regne de Déu en el nostre món. És l’hora d’ “engrandir el nosaltres” per obrir horitzons mirant la humanitat. En aquest curs, convençuts que Déu estima el món, volem aprendre a conviure, compartir i agrair aquest Amor que omple d’Esperança el nostre futur”. expressen els salesians en el document de presentació de la nova campanya pastoral. L’objectiu és recórrer tres nuclis transversals: Convivint, compartint i agraint.

Tres nuclis pastorals

  • En primer lloc, el lema invita a Conviure: “Sortir a les perifèries’ (geogràfiques i existencials) com a Església en sortida que busca el compromís per l’Evangeli a través del primer anunci, la justícia social i la convivència fraterna en un món plural (dimensió social i comunitària). Una aposta per l’ecologia integral.
  • Un segon punt potencia la idea de Compartir: “Promoure el compromís vocacional (els ‘corders’ que es converteixen en ‘pastors’), compartint el que som i edificant el Regne de Déu en les nostres Cases salesianes, en l’Església universal (en la que hi ha espai per a tothom) i en la nostra societat”.
  • Una tercera clau parla d’Agrair: “Celebrar la Vida a la llum de la Pasqua, en ple Jubileu de l’Esperança, agraint els dons rebuts i comprenent que son una responsabilitat que ens compromet en l’edificació d’un món més humà, més just i més de Déu.”

Una àmplia selecció de recursos

La campanya pastoral està dirigida a totes les persones vinculades a les cases salesianes (joves, animadors, educadors, salesians, etc.). Per això, es canalitza a través de les Comunitats Educatives-Pastorals.

Com és habitual, la campanya compta amb una àmplia varietat de recursos, com vídeos, dossiers o activitats, entre altres. En aquesta ocasió, es manté com a punt de trobada un espai web a nivell nacional per a albergar tots aquests materials.
Un vídeo inicial presenta les orientacions de la campanya per a cada mes. Està disponible, juntament amb els materials inicials el que parla de la justificació d’aquesta nova campanya pastoral.

El principal document de referència el trobem en el desplegament de la campanya, on hi consten els accents progressius que s’aniran treballant al llarg del curs. Com altres anys, s’ha inclòs un itinerari celebratiu mensual, algunes celebracions interreligioses, atenent la diversitat que hi ha en les cases salesianes, etc.

Els educadors poden trobar en la web un apartat per aprofitar al màxim la campanya en l’aula, el lleure, la parròquia, etc. S’hi han inclòs propostes per edats per a organitzar convivències, activitats pels centres juvenils, ‘bons dies’, etc.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.