SúmateXEtiopía: mil persones celebren la sisena edició de la Boscocarrera de Salesians Úbeda

28 abril 2022

Comunicació Úbeda

l

Aquest any la recaptació està destinada a l'“Atenció de la Infància i la Joventut vulnerable de Mekanissa, Addis Abeba” a Etiòpia (Àfrica) i a l'ajuda a la nació d'Ucraïna devastada pels darrers esdeveniments bèl·lics.

El passat dissabte dia 23 d’abril Salesians Úbeda va reprendre la seva popular carrera solidària. Després de 2 anys celebrant-se de forma virtual a causa de la pandèmia, la Bosco Carrera va tornar amb l’organització del col·legi salesià “Santo Domingo Savio”, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Úbeda i el C.D. Salesianos, amb el caràcter benèfic de sempre i amb molta il·lusió després que la cinquena edició hagués de suspendre’s l’any 2020 i l’any següent es desenvolupés el format de manera online.

Aquest any l’ajuda va estar centrada en l’“Atenció de la Infància i la Joventut vulnerable de Mekanissa, Addis Abeba” a Etiòpia (Àfrica), a més de la col·laboració amb Ucraïna després dels últims esdeveniments bèl·lics. El projecte africà recolza el Centre Juvenil Don Bosco per prevenir que infants i joves de famílies vulnerables de la perifèria d’Addis Abeba acabin vivint al carrer. La infància és assistida i acompanyada fins a assolir l’autosuficiència. En aquest temps, el centre manté una relació estable, propera i periòdica, tant amb qui participa al Centre Juvenil com amb les seves famílies. Amb aquest projecte, s’estima que s’aconseguirà ajudar a millorar la qualitat de vida de gairebé 400 infants en aquesta regió.

Tot i el dia d’incertesa per la pluja es va poder desenvolupar la prova començant amb les categories Juvenil, júnior, absoluta, veterans A, B i C amb un recorregut urbà de 4 km i al que calia fer dues voltes per sumar els 8 km. Més tard sortiria la marxa solidària, marxa a peu en què calia recórrer una distància de 4 km”, explicaven.

“Després es van anar succeint les diferents categories: cadet, infantil i aleví, que van haver de recórrer una distància d’1km i les categories de benjamí (500 m), barrufet (300m) biberó (250 m) i els més petits de 2 i 3 anys, xumet (200 m). Un total de 956 persones que, malgrat el mal temps, es van fer presents i van participar en aquesta activitat solidària”, afegien.

En acabar la competició esportiva es va fer el lliurament de trofeus i els participants van poder tenir un moment de convivència al costat de l’AMPA del centre.

“Donem les gràcies a totes les persones que han col·laborat i han fet possible que recuperem la nostra Boscocarrera. Alumnes, Professors, AMPA i les empreses que hi han col·laborat. Una jornada solidària i esportiva que ha permès que el projecte de l’ONGD Bosco Global a Etiòpia pugui tenir una ajuda econòmica important”, concloïen des de l’organització.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…