Suport salesià a la Iniciativa Legislativa Popular per a la Regularització Extraordinària de Persones Migrants

17 marzo 2022

Salesians Comunicació

l

Les entitats salesianes Bosco Global, la Fundació Don Bosco i FISAT se sumen a diversos organismes per impulsar la recollida de 500.000 signatures per a la regularització de persones migrants a Espanya com a aposta decidida pels drets fonamentals de cada ésser humà.

Les entitats salesianes Bosco Global, la Fundació Don Bosco i la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás (FISAT) se sumen al suport de ESencialES, la Iniciativa Legislativa Popular que vol arreplegar 500.000 signatures per a la Regularització Extraordinària de 500.000 persones migrants.

A dia d’avui, la campanya compta amb el suport de organitzacions de persones migrants, fundacions, ONG de Cooperació al Desenvolupament, congregacions religioses… sumant d’aquesta manera més de 600 les organitzacions socials adherides.

Entre elles també hi ha altres organitzacions salesianes com Salesians St. JordiFundació Maria Auxiliadora, Fundació Mornese, Fundació Valsé, Fundación JuanSoñador, Federación Pinardi, Fundación Boscos, Jóvenes y Desarrollo o Misiones Salesianas que donen suport al text legislatiu.

Segons les estimacions més recents, es calcula que entre 390.000 i 470.000 persones migrants resideixen actualment a Espanya de manera irregular, una tercera part de les quals serien menors d’edat. Això suposa la vulnerabilitat davant de l’explotació laboral, la invisibilitat davant de les institucions, la desprotecció legal i l’exclusió de serveis públics essencials com l’educació i la sanitat.

“Som els teus veïns, les teves amigues, cuidem la teva mare, aportem al desenvolupament de les empreses. Tenim poc accés a la justícia, dificultat per llogar, els nostres fills no poden anar a l’escola o al metge. Volem accedir a drets i obligacions”, va explicar Ximena Zambrana, migrant i portaveu de la iniciativa, en la presentació als mitjans davant de les portes del Congrés dels Diputats el 15 de març passat.

La regularització extraordinària permetrà visibilitzar la totalitat de la població migrant que resideix a Espanya, compensar les desigualtats que presenten i alhora garantir els drets laborals en condicions d’igualtat i reduir les situacions d’abús i explotació. Lamine Sarr, un altre dels portaveus de la iniciativa, va manifestar que “la regularització és normal. Només a Espanya ja s?ha fet nou vegades. No volem més drets que els altres, només volem una vida digna, sense por”.

Donar suport a la iniciativa

Els primers dies s’han aconseguit més de 72.000 signatures. Donar suport a aquesta iniciativa és possible acudint a les seus de Bosco Global i als centres socials de la Fundació Don Bosco i FISAT repartides pel territori inspectorial a Andalusia, Extremadura, Canàries, Catalunya, Aragó, Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Balears on estan disponibles els fulls de signatures.

 

Per conèixer més informació de la campanya i l’estat de la campanya o el llistat d’organitzacions participants podeu accedir a https://esenciales.info/.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…