Temps de formació al projecte DB WAVE

24 febrero 2022

Plurilingüisme

l

Els salesians a Espanya amb la Inspectoría Salesiana Maria Auxiliadora i la Fundació Tech Don Bosco encaren la recta final del projecte amb la participació durant el mes de febrer en dos moments formatius d'aquest projecte dirigits als formadors –Training of Trainers (ToT).

Els salesians a Espanya amb la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora i la Fundació Tech Don Bosco encaren la recta final del projecte amb la participació durant el mes de febrer en dos moments formatius adreçats als formadors -Training of Trainers (ToT)- d’aquest projecte en què els Salesians a Europa ofereixen una resposta educativa per a l’augment de l’ocupabilitat i la inclusió social dels joves a través de la formació professional.

El primer es va desenvolupar el 15 de febrer en format on line a càrrec d’Ivan Toscano, Project Manager de la Federació CNOS-FAP d’Itàlia i soci principal encarregat d’elaborar aquest producte, sota el títol ‘Oficines europees d’ocupació dels centres VET Don Bosco’. Durant la trobada va oferir una formació a la resta de socis i col·laboradors de DB WAVE, iniciativa que reuneix 7 xarxes nacionals salesianes de Formació Professional ubicades a Espanya, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Hongria i França, i integrades per més de 250 centres de 12 estats membres i amb 150 anys d’experiència en la prestació d’educació i oportunitats d’ocupació destinades majoritàriament als joves més desafavorits.

Els punts tractats a l’acció formativa van ser:

A. Presentació del projecte Erasmus+ KA3 DB WAVE: objectius i eines implementades.
B. Presentació de les pautes per a les JSO de Don Bosco: serveis, estàndards de qualitat i eines per a l’orientació, l’orientació i la inserció laboral en l’àmbit de l’Educació i la Formació Professional.
C. Cap a la creació de pautes europees compartides per a les oficines de serveis d’ocupació: retroalimentació i intercanvi de ferramentes utilitzades a nivell local a Europa – associació del projecte DB WAVE.

Alhora, Miguel Esquiroz, director de la Fundació, també ha tingut l’oportunitat de presentar l’eina sobre el seguiment de graduats als diferents centre de la Inspectòria Santiago el Mayor (SSM).

D’altra banda, el 10 de febrer passat, es va dur a terme una altra acció formativa on line centrada en l’eina de seguiment de graduats. Merche López, directora de Salesians Zaragoza, centre que participa al projecte DB WAVE com a encarregat de desenvolupar la base de dades per al seguiment de graduats, va presentar l’eina als centres de la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora (SMX) i va dur a terme una formació a les persones encarregades de la introducció de dades estadístiques de col·legis.

Els destinataris d’aquesta formació van ser els coordinadors de FP i responsables d’escola empresa que veuran de primera mà l’evolució d’aquest projecte KA3, concedit el juny del 2019, i que va començar a forjar-se a la VIII trobada de Projectes Europeus – Escola i FP organitzat pels Salesians a Niça (França) el novembre de 2018, on, a proposta de Don Bosco Internacional i la Federazione CNOS-FAP, va sorgir la possibilitat de sol·licitar un projecte conjunt.

El projecte, del qual Inspectoría Salesiana María Auxiliadora (SMX) i Fundació Tech Don Bosco són integrants, va començar el novembre del 2019 i estava previst que conclogués l’octubre del 2021. A causa de la situació de pandèmia, i a les dificultats que això ha portat, la Comissió Europea va concedir una extensió de sis mesos per poder concloure el projecte segons els objectius de treball marcats.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…