Temps de pelegrinatges: diversos Col·legis Salesians s’encaminen a Santiago durant la Quaresma

1 abril 2022

Comunicació

l

Recollim l'experiència de les diferents escoles que opten pel Camí de Sant Jaume com a experiència formativa i pastoral.

El camí de Sant Jaume és una experiència personal, perquè cadascú surt amb allò que és, allò que té, a recórre’l; cadascú es posa en marxa amb els seus interrogants i desitjos, amb les seves energies i capacitats, amb la seva fe i els seus problemes i espera trobar alguna cosa per a la seva pròpia situació. Al camí es viu una experiència que deixa empremta i que transforma des de dins, s’està obert, amb els ulls, l’orella i el cor, per deixar-se transformar-hi.

La realitat, la vida, les persones no són massisses, sinó buides. Tenen la seva ressonància i capacitat per ser habitades, perquè hi hagi trobades amb nosaltres mateixos, amb els altres i especialment amb Déu. És més, aquesta presència callada, vetllada però constant de Déu que ens posa en les condicions més adequades per trobar-nos amb nosaltres mateixos i amb els altres. Pel camí ens apropem als altres com a companys i germans pelegrins, ens brolla des de dins el desig d’escoltar-los, servir, ajudar i col·laborar… Posar-se en camí exigeix ​​una actitud fonamental de fe, abandó i de confiança per deixar-se guiar per l’Esperit.

Amb aquestes paraules ens introdueixen al camí des de l’Equip de Pastoral d’Atocha. I és que la Quaresma és una oportunitat única per a la preparació espiritual i la renovació de l’ésser que portarà la Pasqua, oportunitat que diverses Cases salesianes aprofiten per llençar-se al camí. Confiats i en fraternitat, centenars d’alumnes i educadors emprenen la marxa des de diferents parts del territori.

Salesians Córdoba en plena marxa

Són 56 alumnes, 4 professors i un salesià els enviats al camí per part del col·legi cordovès. Aquest pelegrinatge es correspon amb el viatge de fi d’etapa dels alumnes de 4t ESO, que emprenen junts el Camí Francès, dividit en cinc etapes intensives des de Sarrià a Santiago. Esperem que el temps els segueixi respectant la resta del trajecte!

 

Més de 200 pelegrins es preparen des d’Atocha per fer el Camí de Sant Jaume

La cripta de Salesians Atocha omplia ahir els bancs amb alumnes d’ESO, Formació Professional Bàsica, Grau Mitjà, Batxillerat i Grau Superior, i els seus respectius educadors. Junts van celebrar l’Enviament al camí, encomanant-se a Déu en la seva tasca. Els assistents van oferir a l’acte els objectes que els acompanyaran en: botes, motxilla, bastó, compostel·lana, capa de pluja, etc. L’oració va ser animada per Lauro Martín i el seu Equip de Pastoral, que coordinen l’experiència.

El grup sortirà aquest dissabte a Furela, on començarà el seu camí fins a Santiago de Compostela, dividint tot el camí en sis etapes. Aprofitant el matí per caminar, les tardes es dedicaran a la feina en grups formatius i a la reflexió personal.

 

Guadalajara va poder complir la meta dos anys després

Ja han tornat del seu camí. El grup estava conformat per alumnes de 1r de batxillerat, que tenien pendent aquest pelegrinatge des de 3r d’ESO a causa de la pandèmia. Els 49 pelegrins van arribar a Sarrià el dilluns 21, començant el camí dimarts i concloent a Santiago dissabte. Durant el cap de setmana van poder participar de la Missa del Pelegrí, un moment de concelebració en què els joves van participar de les lectures i altres gestos. Durant l’itinerari es va pretendre una cura especial de l’interior, programant grups de fe i moments de vetlla (molt característics del carisma salesià, en què els joves repassen a la nit en comunitat la trajectòria del dia). Els participants destaquen el bon ambient i la convivència mantinguda durant tot el trajecte.

Èxit al camí del Col·legi Salesià Hermano Gárate 

El grup el van integrar 48 alumnes, 5 professors i 3 mares voluntàries com a cuineres. També van fer el Camí Francès, iniciant el trajecte a Sarrià. Van tenir l’oportunitat de parar a O Cebreiro, on un religiós franciscà els va explicar bona part del que comporta el camí i els va donar la Benedicció del pelegrí. Des del col·legi transmeten una enorme satisfacció amb l’experiència, que va complir totes les expectatives previstes i més. Encara que es van donar algunes pluges, el temps va respectar el trajecte del grup, i l’actitud d’aquest va ser clau en tot moment per afrontar de la millor manera cadascuna de les possibles dificultats del pelegrinatge, que va concloure amb la missa a la Catedral de Santiago i la tornada a Ciudad Real.

Avui mateix s’ha celebrat l’acte de lliurament de compostel·lanes a l’escola, una oportunitat per tornar a reunir-se i recordar els grans moments viscuts. I com a prova d’això, ens deixen el vídeo següent.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…