Tot a punt per a un nou Estiu Salesià

21 junio 2024

Salesians Comunicació

l

Més de 13.000 nens, adolescents i joves gaudiran d’alguna de les més de 2.100 propostes que els Salesians a Espanya organitzen aquest estiu

El curs 2023/2024 arriba al seu final i s’obre el període de vacances estiuenques. Tanmateix, les cases salesianes no tanquen, sinó que continuen en marxa per a oferir a milers d’infants, adolescents i joves múltiples propostes pel període estiuenc. L’oferta es composa de més de 2.100 activitats, entre campaments, colònies, cursos formatius… Les dades no son encara definitives, però es calcula que les iniciatives de l’Estiu Salesià mouran a mes de 13.000 participants. Esment especial mereix la implicació en aquestes propostes de salesians i de mes de animadors, joves que inverteixen una part de les seves vacances en la formació i l’acompanyament de nens i adolescents.

Les activitats de l’Estiu Salesià tiren endavant gràcies al treball de les delegacions de Pastoral Juvenil de les inspectories de Salesians, així com de les respectives federacions de centres juvenils. L’objectiu és oferir espais d’oci i de lleure en un ambient marcat pel carisma salesià.

Les colònies urbanes permeten una participació més local. Els campaments en la natura apropen els participants a entorns privilegiats. Els campaments de l’Itinerari d’Educació en la Fe (IEF) tenen una motivació pastoral afegida. I pel creixement formatiu hi ha els cursos d’animadors, monitors de lleure, coordinadors…

Campobosco 2024

Una de les cites més especials d’aquest Estiu Salesià és el Campobosco, la tradicional peregrinació als llocs salesians de Don Bosco i Mare Mazzarello. Serà una oportunitat única perquè centenars de joves de les presències salesianes d’Espanya i Portugal viatgin als orígens del carisma. Previst del 30 de juliol al 8 d’agost, començarà en la Barcelona salesiana i continuarà por Torí i encontorns.

Sínode Salesià dels Joves

Pocs dies després del Campobosco, el 11 d’agost, arrencarà la fase presencial del Sínode Salesià dels Joves en el Colle Don Bosco, lloc del naixement de Sant Joan Bosco. Amb motiu de l’anomenat somni dels 9 anys, el bicentenari del qual se celebra enguany, aquest Sínode és una oportunitat perquè joves d’arreu del món torni a descobrir el significat d’aquell somni premonitori per a l’espiritualitat, el discerniment i la realització de la pròpia vocació.

En aquest nou estiu pastoral, il·luminat pel Campobosco i el Sínode Salesià dels Joves, serem més de 10.200 nens, adolescents i joves, juntament amb un grup de 1.737 animadors i salesians, els que gaudirem del carisma de Don Bosco i de l’estil educatiu-pastoral que neix del seu Sistema Preventiu. És una gran notícia: ¡ un somni fet realitat! Gràcies a tots per fer-ho possible.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.