Tot a punt per al proper fòrum de Participació Infantil i Adolescent

6 noviembre 2023

Confederació de Centres Juvenils Don Bosco d'Espanya

l

El proper fòrum estatal de participació de la Confederació es durà a terme els dies 10, 11 i 12 de novembre, juntament amb el XIII Fòrum del MJS. Un espai de participació que permet als infants i adolescents expressar-se i facilitar la formació d'una ciutadania activa i crítica.

El IX Foro Estatal de Participación de la Confederación se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de novembre. Aquest esdeveniment, esperat amb ànsies per les federacions i centres juvenils salesians, és una oportunitat perquè els joves expressin les seves opinions i es formin com a ciutadans actius i crítics. Els oratoris de la Confederació no són només llocs d’oci, sinó espais educatius que promouen l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge per a una participació ciutadana efectiva.

L’objectiu del fòrum és arreplegar les propostes dels participants per a obtenir una visió precisa de la realitat juvenil. Es busca aprofundir en el paper central que exerceixen els centres salesians en la col·laboració amb entitats eclesiàstiques i civils. A més, la Confederació Don Bosco ha preparat dinàmiques i formacions sobre salut mental, per tal d’ajudar els joves a tenir cura del benestar mental, reconeixent que l’autoconeixement i la transformació personal són essencials per aconseguir un canvi social positiu.

La infància i l’adolescència són etapes fonamentals en el desenvolupament humà i, a través de la participació activa, es busca que els joves siguin protagonistes en la construcció de la societat actual i futura. Com deia Don Bosco: «De la sana educació de la joventut, depèn la felicitat de les nacions».

El Moviment Juvenil Salesià d’Espanya també aprofitarà aquest cap de setmana per compartir espais d’aprenentatge i convivència amb la Confe Don Bosco al seu VIII Fòrum, on continuaran treballant en les línies pastorals i valors de l’Espiritualitat Juvenil Salesiana.

L’esdeveniment tindrà lloc a la Casa Salesiana de Mohernando (Guadalajara) durant els dies 10, 11 i 12 de novembre. Els participants de 13 a 17 anys i els seus acompanyants (màxim 2 animadors/es) s’han d’inscriure abans del 21 d’octubre a través de la inscripció en línia. Un cop feta, la federació corresponent haurà de validar els participants mitjançant la complementació d’una sèrie d’autoritzacions.

Per a més informació sobre la inscripció i participació al Fòrum, pots escriure a participacion@confedonbosco.org.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…