Tres alumnes de salesians de Rota seleccionats per als EduCaixa Challenge

5 abril 2022

Salesians Rota / Rota al día

l

Participaran al Campus de Barcelona en aquesta iniciativa que contribueix a una educació de qualitat a partir de reptes en què es fomenta la cultura investigadora i es fan aprenentatges significatius que milloren les seves competències.

Els alumnes de 4t d’ESO del col·legi Salesians de Rota, Laura Martín-Bejarano García, Raúl Cuadro Herrera i Julia Bernal Pérez, formen el grup que està darrere del projecte que ha estat seleccionat per participar al Campus de Barcelona dels EduCaixa Challenge. Una de les iniciatives estrella d’EduCaixa que contribueix a una educació de qualitat a partir de reptes en què alumnat i professorat han d’investigar sobre projectes que es puguin aproximar a la realitat fomentant així la cultura investigadora i desenvolupant aprenentatges significatius que milloren les seves competències.

Per ser més concrets, aquests alumnes han treballat al projecte (Bio)lògica en què proposen generar energia a partir de les deixalles orgàniques i per això, analitzen la viabilitat econòmica i mediambiental d’una planta de biometanització, un terme que com expliquen al vídeo de presentació, és desconegut per a una àmplia majoria de ciutadans, però que es basa en permetre el tractament de deixalles orgàniques generant biogàs utilitzat per produir energia tèrmica i elèctrica, a més de compostatge. En el projecte, es planteja com una solució a un problema tan globalitzat com la pujada de la llum o l’acumulació de residus.

Laura, Julia i Raúl han aprofundit en aquest procés i n’han assegurat la viabilitat econòmica i mediambiental. La seva proposta, dins dels apartats que permeten els EduCaixa Challenge, respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11, que cerca la creació de ciutats i comunitats sostenibles recolzant i fomentant l’ús eficient de recursos.

El treball de recerca desenvolupat per aquests tres alumnes de 4t d’ESO dels Salesians competirà amb 400 propostes més de tot el país en un Campus a Barcelona, però només un centenar passaran a la fase que els permetrà un viatge formatiu a Silicon Valley.

EduCaixa Challenge proposa aprendre a partir de reptes i desenvolupar projectes basats en la realitat que estimulen tant l’alumnat com el professorat. En aquest cas, l’aula de 4t d’ESO ha treballat en projectes, però ha estat el d’aquests tres alumnes el seleccionat per a aquesta fase. Des del col·legi Salesians no només han donat l’enhorabona als protagonistes sinó també a la resta de companys que també hi han treballat.

Coneix també el projecte de Salesians Sarrià seleccionat. 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…