Trobada de responsables salesians de pastoral juvenil i formació d’Europa

11 febrero 2022

Javier Valiente

l

Una trentena de responsables de pastoral juvenil i formació de les províncies salesianes d'Europa s'han donat cita a Fàtima del 8 a l'11 de febrer.

Una trentena de responsables de pastoral juvenil i formació de les províncies salesianes d’Europa s’han donat cita a Fàtima del 8 a l’11 de febrer. Convocats pel conseller general salesià de Pastoral Juvenil, l’espanyol Miguel Ángel García, les jornades han servit per reflexionar sobre el treball dels delegats provincials de pastoral juvenil i els participants han pogut compartir bones pràctiques en aquesta tasca.

També es va analitzar com s’està rebent i assumint, a les diverses províncies salesianes europees, els documents sobre pastoral juvenil i família i sobre les parròquies i santuaris confiats als salesians.

D’altra banda, es va presentar com incidir en la formació pastoral dels formadors de salesians, l’acompanyament pastoral durant la formació inicial i com fer efectiva la col·laboració dels laics a la formació pastoral i formació permanent de les comunitats. Aquest àmbit va ser presentat per Francisco Santos, salesià espanyol del sector de la Formació de la Congregació.

A la trobada de Fàtima han participat, per part espanyola, José Miguel Núñez, director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ), i Jordi Lleixà i Xabier Camino, delegats provincials de pastoral de Salesians SMX i Salesians SSM, respectivament.

A més, a les jornades, la Província salesiana de Portugal va exposar els preparatius en marxa per acollir i donar suport als participants de centres salesians a la propera Jornada Mundial de la Joventut, que se celebrarà a Lisboa el 2023. Els delegats de pastoral juvenil salesians de Europa van repassar, també, les properes trobades internacionals de joves o d’agents de pastoral d’ambients salesians.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…