Valdocco acull la 3a edició de l’Escola per a Delegats Inspectorials de Pastoral Juvenil

11 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

Mig centenar de participants es reuneixen, del 6 al 18 de maig, a Torí per aprofundir en la seva tasca i missió. Entre ells es troba Jordi Lleixà, com a representant de la Inspectoria Maria Auxiliadora, al costat de Xabier Camino, homòleg de Santiago el Mayor. Les sessions programades compten amb la participació de diversos ponents externs sobre temes formatius-reflexius. Una experiència enriquidora que es completa amb la visita als llocs salesians.

Mig centenar de participants es reuneixen, del 6 al 18 de maig, a Torí per aprofundir en la seva tasca i missió. Entre ells es troba Jordi Lleixà, com a representant de la Inspectoria María Auxiliadora, juntament amb Xabier Camino, homòleg de Santiago el Mayor. Les sessions programades compten amb la participació de diversos ponents externs sobre temes formatius-reflexius. Una experiència enriquidora que es completa amb la visita als llocs salesians.

Es tracta d’una de les propostes de la programació 2020-2026 del Sector de la Pastoral Juvenil: l’acompanyament i la capacitació dels Delegats Inspectorials de la Pastoral Juvenil. Són tres els objectius d’aquesta iniciativa en què participen 46 delegats de totes les regions. En primer lloc, aquesta formació cerca oferir una visió profunda del model educativo-pastoral salesià, en línia amb el “Marc de Referència” de la Pastoral Juvenil Salesiana. També es reprenen les experiències o serveis d’animació i orientació vocacional, les estratègies i les intervencions educatives al voltant dels joves i la pregària, el tema de la relació entre els joves, la música i els mitjans, i finalment l’ecologia integral.

En segon lloc, es vol dotar amb les competències adequades i les habilitats claus per animar, gestionar i coordinar la dinàmica del servei d’animació pastoral inspectorial, és a dir: la relació amb l’Inspector i el Consell, les comunitats i les obres, l’equip Inspectorial de Pastoral Juvenil i l’animació inspectorial, la Família Salesiana, la seva pròpia “Descripció del treball” i el Sector de la Pastoral Juvenil Salesiana.

Finalment, es vol fomentar el creixement personal a través de la reflexió de les experiències, la interiorització i la reelaboració personal de les motivacions, en el context de la identitat carismàtica salesiana a Valdocco. Per això, es treballa sobre les actituds personals, els hàbits personals de treball, els bons hàbits per a la vida afectiva, la cura de la vida espiritual i la cultura de la reflexió i l’avaluació.

Es dóna especial importància en aquests 15 dies de formació als moments de celebració, lectura i reflexió individual, de debat a les taules de treball i als moments d’espiritualitat a Valdocco i als llocs salesians.

A la festa de Domènec Savio, celebrada el passat 6 de maig, Miguel Ángel García Morcuende, Conseller General per a la Pastoral Juvenil, va recordar: que “Sant Domènec Savio a l’oratori de Valdocco es va posar a caminar ràpidament a l’itinerari que Don Bosco li va traçar ‘per tornar-se sant’. No només entestant-se amb la pregària, l’estudi, i fent bé els altres, però també amb l’alegria. Si la música necessita la cavitat de la flauta, les lletres d’una pàgina en blanc, la llum de lespai de la finestra, així, la santedat salesiana necessita de l’alegria. La veritable santedat salesiana consisteix a fer la voluntat de Déu amb un somriure”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…