S’estrena Barcino Sacra Card, la targeta que permet l’accés al patrimoni eclesiàstic de Barcelona

3 julio 2023

Catalunya Religió / Salesians Comunicació

l

Entre els vuit monuments que inclou, es troba el temple expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo dels Salesians, a més de l'antic monestir de Sant Pau de Camp, la basílica de Santa Maria del Pi, l'oratori de Sant Felip Neri, la catedral de Barcelona, la Casa de l'Almoina, la basílica de Santa Maria del Mar i l'antic monestir de Sant Pere de les Puel·les.

La catedral de Barcelona, la basílica de Santa Maria del Mar o l’antic Monestir de Sant Pau del Camp tenen una nova cosa en comú. Són tres dels vuit recintes de patrimoni eclesiàstic barceloní als quals es podrà accedir a través de la nova targeta Barcino Sacra Card. La nova iniciativa de l’Arquebisbat de Barcelona en col·laboració amb Turisme de Barcelona per apropar el patrimoni eclesiàstic de la diòcesi al públic visitant.

La targeta ha entrat en circulació l’1 de juliol, té un preu de 47 euros i permet l’accés als espais durant tres dies seguits a partir de la seva activació. Els vuit monuments que inclou són l’antic monestir de Sant Pau de Camp, la basílica de Santa Maria del Pi, l’oratori de Sant Felip Neri, la catedral de Barcelona, la Casa de l’Almoina, la basílica de Santa Maria del Mar, l’antic monestir de Sant Pere de les Puel·les i, per últim, el temple expiatori del Sagrat Cor del Tibidabo.

La compra de la targeta suposa un 20% de descompte en comparació de comprar les entrades als espais per separat. Totes les visites seran lliures, a excepció de la catedral de Barcelona on s’haurà de demanar cita prèvia per qüestions d’aforament. El document d’accés es podrà adquirir en línia, presencialment als monuments que hi participen i a la oficina de Turisme.

Descobrir llocs poc coneguts

Josep Maria Turull, director del Secretariat Diocesà de Turisme, Peregrinació i Santuaris i Comissionat de Barcino Sacra, ha explicat que és «un recorregut de 1800 anys d’història, amb especial atenció a l’època medieval» centrat en el districte de Ciutat Vella, amb l’excepció del Santuari del Tibidabo.

«La Barcino Sacra Card pot contribuir al descobriment de llocs poc coneguts», ha defensat Turull. A més de «descobrir, també, el significat de fe pel qual ha donat lloc a aquest espai». El Comissionat ha afirmat que serà un bon ajut pel turisme exterior que torna a Barcelona i vol descobrir noves cares de la ciutat, alhora que serà una invitació al públic local a descobrir nous espais que encara no coneix.

L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha afegit que volien dirigir la mirada dels turistes al patrimoni de l’Església de Barcelona. «No tan sols per veure la bellesa arquitectònica sinó per descobrir els valors tradicionals que han fet possible aquests monuments: les arrels cristianes», ha afirmat.

El president del Consorci de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha explicat que un dels seus encàrrecs havia estat posar la cultura en el centre del turisme de la ciutat. «Volem un visitant interessat en la nostra cultura i forma de ser, respectuós amb Barcelona», ha afirmat. En aquesta línia, van començar a col·laborar amb l’arquebisbat per crear aquest «projecte embrió» que no descarten que en el futur s’estengui més enllà de Barcelona.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…