Lorenzo Mur, d’Osca, ha aconseguit dos premis sobre Intel·ligència Artificial en la Conferència «On Computter Vision and Pattern Recognition» (sobre visió computeritzada i reconeixement de patrons) organitzada per Meta (antiga Facebook) a la ciutat nord-americana de Seattle.
El primer dels reconeixements ha sigut en la categoria de «Short Term Anticipation» (anticipació a curt termini per a predir el següent que va a fer una persona) i el segon, amb el seu company Carlos Plo, de la Universitat de Zaragoza.
L’enginyer industrial d’Osca està fent una tesi amb la Universitat de Zaragoza sobre visió per computadora i aprenentatge profund (xarxes neuronals artificials inspirades en el cervell humà), per la que ha fet una estada a la ciutat siciliana de Catania. Pur esperit de Don Bosco el d’aquest antic alumne salesià.
Set estudiants i dos professors han anat a la CVPR 2024, com es coneix la magna trobada a Seattle, on s’hi congreguen en el Centre de Convencions entre cinc i deu mil persones del 17 al 21 de juny en dos espais distints, amb conferències que en ocasions coincideixen simultàniament en deu sales distintes. Aquí s’hi troben, explica Lorenzo Mur, «grans experts en Intel·ligència Artificial de Google, Meta, grans multinacionals i universitats de tot el món».
PREDIR EL QUE VA A SUCCEIR IMMEDIATAMENT
Lorenzo Mur explica quin és el seu treball que ha merescut el guardó, que «sembla de ciència ficció». Concretament, es tracta d’ «ulleres amb càmera per a predir què és el que va a succeir immediatament, de manera que es pugui corregir, per exemple quan un operari està actuant prèviament a un curtcircuit que pugui provocar un accident. La Intel·ligència Artificial diu què és lo que va a fer gràcies als algoritmes que he desenvolupat». És l’ ‘Egocentric Vision’.
Pel que fa al premi que ha obtingut en el treball conjunt amb el saragossà Carlos Plo, consisteix en què, en un vídeo d’una gran longitud, es detecta immediatament el punt concret al que es vol acudir. «En quin moment surt una escena o cosa».
L’experiència està resultant «estimulant, perquè tot el dia estàs parlant amb gent distinta i les xerrades son molt interessants», afirma Lorenzo Mur. Un orgull el treball d’investigació i també una oportunitat compartir coneixements amb experts i estudiants de tot el món. Y, enmig, un talent d’Osca.
0 comentarios