Des de Salesians Monzón fins al dotzè cim més alt del món

17 julio 2024

Per Salesians Comunicació Monzón

l

El professor Andrés Vilalta s'enfronta al BroadPeak, a la serralada del Karakórum (Himàlaia) a l'empar de Don Bosco i María Auxiliadora.

El professor de Salesians Monzón, Andrés Vilalta, va començar el passat 13 de juny la seva expedició al Broadpeak, a la serralada dels Karakorum, amb 8.051 metres, sense oxigen suplementari ni xerpes d’alçada. Segons les seves paraules “el repte més gran al qual s’ha pogut enfrontar”, ja que es tracta de la dotzena muntanya més alta del món, Per aconseguir-ho compta amb l’experiència d’anys de preparació, el suport del seu equip, de multitud d’empreses i persones que hi han col·laborat en aquest temps i sobretot amb l’empara de Don Bosco i Maria Auxiliadora.

La serralada del Karakórum és, amb l’Himàlaia, una de les grans serralades d’Àsia, situada a la frontera entre el Pakistan, l’Índia i la Xina. Té una longitud d’uns 500 km i és la regió del món amb més glaceres fora de les regions polars.

Una gesta familiar

Andrés Vilalta és un apassionat de la muntanya, des de petit va recórrer el Pirineu de dalt a baix, gràcies al fet que el seu pare, José Vilalta, va ser guarda del refugi de muntanya Ángel Orús. La seva experiència tant al Pirineu, com posteriorment a l’Himalaia, van despertar-li la necessitat de seguir els seus passos i voler pujar als cims més alts.

De fet, el pare de l’Andrés, també antic alumne salesià i habitual en les celebracions dels diumenges, “ja va intentar assolir aquesta fita amb un altre professor del col·legi , en Raúl Martínez i l’himalayista aragonès  Carlos Pauner (4° espanyol i 1er aragonès a fer els 14 vuitmils) però no va aconseguir pujar fins al cim”, expliquen des de la casa salesiana.

Actualment, Andrés compagina l’alpinisme amb la docència, tasca que fa des de fa alguns anys al col·legi Salesians de Monzón. Pel que fa als cims que ha pogut assolir, a més de molts dels tres mil més importants del Pirineu, també ha pujat al Mont-Blancen als Alps (4810m); al Lenin Peak (7134m) a Kirguizistan o a l’Aconcagua a Argentina (6.961m).

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadSocialssm
Proyecto OIKOS-Somos Casa, un juego creado por los jóvenes para conocer diversas confesiones religiosas

Proyecto OIKOS-Somos Casa, un juego creado por los jóvenes para conocer diversas confesiones religiosas

El proyecto OIKOS nace de la inquietud por conocer los conceptos fundamentales, diferencias y puntos comunes, de las diferentes confesiones religiosas que conviven en la ciudad de Vitoria-Gasteiz. Apoyado, económicamente, por la Fundación Pluralismo y Convivencia,...