La Fundació Don Bosco i Salesians Monzón seleccionats per al ‘GarageLab’

20 septiembre 2024

Salesians Comunicació

l

Ja formen part d´aquest programa de la Fundació Orange Salesians Carabanchel, La Cuesta, Burgos i la Fundació Pinardi.

La Fundació Don Bosco i Salesians Monzón són dues de les cinc entitats seleccionades per sumar-se a l’edició 2024-2025 del projecte GarageLAB de la Fundació Orange. Aquesta iniciativa està dirigida a centres de formació de tot Espanya que acullen joves en risc d’exclusió social i que manifesten un aprofitament menor del sistema educatiu actual, cosa que pot derivar en la fi dels seus estudis.

El programa GarageLAB té l’objectiu d’augmentar les oportunitats dels estudiants a través de l’ocupació de noves metodologies que en potencien l’interès i la motivació, cosa que deriva en una millora dels resultats acadèmics, la qualitat de vida i també de les possibilitats d’accés al mercat laboral. 

Per això, els centres seleccionats rebran una dotació econòmica destinada a transformar l’espai o aula destinada al GarageLAB, així com a la compra d’equipament digital i materials relacionats amb la fabricació digital, incloent-hi impressores 3D, talladores làser, talladores de vinil i equipament de prototipat electrònic.

D’altra banda, s’ofereix formació especialitzada en innovació i fabricació digital i en metodologies educatives a través de la plataforma de formació en línia Orange Digital Center de la Fundació Orange. D’altra banda, s’ofereix formació especialitzada en innovació i fabricació digital i en metodologies educatives a través de la plataforma de formació en línia

Un programa motivador i diferent

GarageLAB és un programa a desenvolupar en tres anys, que contempla la creació d’un espai digital i tecnològic als centres educatius seleccionats. A l’aula GarageLAB s’utilitzaran també metodologies actives com Design Thinking i Aprenentatge Basat en Projectes, amb formació específica per al professorat. A més, es busca generar una xarxa d’escoles GarageLAB per a l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge compartit entre els centres participants.

El projecte té objectius específics per a cada etapa. El primer any: transformació intensiva de l’espai, construcció del GarageLAB i formació dun nombre significatiu de professors en metodologies i tecnologies del projecte. El segon any: augment de la qualitat i el rigor dels projectes d’aprenentatge, alineant-los amb els continguts del currículum i millorant les competències de l’alumnat. El tercer any: consolidació del projecte als centres i avaluació dels passos fets, assegurant l’autonomia del centre per liderar el projecte en endavant.

Més de 25.000 estudiants beneficiats des del 2017

El projecte GarageLAB va arrencar el 2017 i, des de llavors, han treballat en el desenvolupament de projectes digitals uns 25.000 estudiants i 400 docents a 34 escoles. Ja formen part d’aquest programa de la Fundació Orange els centres de Salesians Carabanchel, La Cuesta, Burgos i la Fundació Pinardi.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…