El 21 d’octubre a la tarda el barri sevillà del Polígon Sud va mostrar una de les cares més reconegudes amb el protagonisme femení, un testimoni conjunt de superació que s’allunya del focus mediàtic de la marginació.
La inauguració de l’exposició “Naturaleza es arte y mujer, miradas desde el Sur”, desenvolupada a la seu de la Fundación Valentín de Madariaga, va recollir la visió femenina construïda des de la creativitat pel Projecte de Promoció Dona “Isabel Arias”. Aquesta iniciativa sostinguda per Càritas als Salesians Jesús Obrero, mostra alguns dels darrers treballs realitzats al taller d’Art amb ceràmica i pintura.
Nascut fa tres dècades ha tingut l’objectiu de proporcionar espais d’alleujament, dignificació i camins de promoció per a la dona. Entre les seves organitzadores destaca la tasca de M. Antonia Avilés, religiosa de Jesús-Maria, que anima aquest projecte que posa en valor la importància de la sensibilització i la coeducació.
«Darrere de cada llenç, de cada peça de ceràmica, hi ha tot un procés d’esforç, de concentració, de creixement humà, d’eixamplament cap a la llibertat i camí de transformació, juntament amb la presència silenciosa de Déu, veritable creador de tota bellesa» , explicava.
L’acte va servir per recordar figures destacades al llarg del temps, com María Dolores Moriana, Arturo Azpeitia, Ramón Retamero, Pilar Rodríguez o Yovani Boza, a més de comptar amb el testimoniatge de les participants al taller que van mostrar l’agraïment pel desenvolupament de la iniciativa pel bé que fan aquest tipus d’oportunitats.
“Hem posat tot el nostre ésser. Algunes al principi no sabíem ni agafar un bolígraf i ara presentem aquestes obres”, compartien. “Em sento molt contenta per tot el que les dones han explicat després del temps que han passat al projecte”, explicava Rosario Gámiz Solís, Carmelita de la Caridad Vedruna, tras este nuevo ‘comienzo’ para muchas de las participantes.
“Aquesta exposició avui és tot un regal, tot un llenguatge. Enhorabona per fer-la possible”, finalitzaven sobre una exhibició que estarà disponible fins al proper 18 de novembre a la seu de la Fundació Valentín de Madariaga a Sevilla.
0 comentarios