La Fundació Don Bosco i la Fundació Orange inauguren el primer GarageLAB de Sevilla

10 mayo 2025

Per Salesians Comunicació

l

Aquesta metodologia en el procés educatiu ha aconseguit reduir la taxa d'abandó escolar en més d'un 13% i augmentat la motivació de l'alumnat en més d'un 62%.

El Segon Tinent d’Alcalde de l’Àrea de Govern de Cartoixa, Parcs Innovadors, Mobilitat, Economia i Comerç Álvaro Pimentel Siles, la Directora General Regulació, Assumptes Públics i Sostenibilitat del patronat de la Fundació Orange, Luz Usamentiaga Ortiz, Joaquín Fernández-Vial president del grup Concesur i el director general de la Fundació Don Bosco, Ignacio Vázquez de la Torre, han inaugurat avui el primer GarageLAB de la Fundació Orange en el Centre Social de Sevilla.

En aquest acte, les diferents autoritats presents han pogut conèixer de primera mà aquesta iniciativa dirigida a joves en situació de desavantatge social i que manifesten un menor aprofitament del sistema educatiu actual, la qual cosa pot derivar en la fi dels seus estudis.

El projecte GarageLAB va arrencar en 2017 i des de llavors han treballat en el desenvolupament de projectes digitals uns 25.000 estudiants i 400 docents de 39 escoles (incloses les cinc que s’han sumat en l’edició 2024-2025, entre les quals està aquest centre sevillà). L’aplicació d’aquest programa en el procés educatiu ha aconseguit reduir la taxa d’abandó escolar en més d’un 13% i augmentat la motivació de l’alumnat en més d’un 62%.

Ignacio Vázquez va obrir l’acte, donant una càlida benvinguda a tots i totes els assistents i dedicant un missatge d’alè a les nostres i els nostres joves: «Tenim la sort de comptar amb la col·laboració d’empreses compromeses, com la que està avui aquí, que ajuden a donar a la joventut una resposta precisa amb una formació plena de dinàmiques participatives on els i les joves es fan amos i propietàries de l’espai».

Joaquín Fernández-Vial, en representació del Grup Concesur: «Tenim una gran trajectòria amb la Fundació Don Bosco. Per a les empreses donar suport a aquests projectes és una obligació. Hi ha moltíssim talent en aquesta societat, però a vegades no s’ha pogut desenvolupar. Hem de donar a aquestes persones una segona oportunitat»

Luz Usamentiaga Ortiz de la Fundació Orange, destaca la part fonamental del compromís empresarial: «Les empreses són l’ànima d’aquestes col·laboracions, acostant camins entre alumnes i el món laboral». I dedica un missatge d’ànim cap al futur per a les i els joves presents: «estem compromesos per a treure el millor de vosaltres i vosaltres i teniu molt  i bo  per oferir».

Álvaro Pimentel Siles, en representació de l’Ajuntament de Sevilla: «La nostra ciutat té la responsabilitat de formar el talent però també de retenir-lo. Que els grans professionals del futur confiïn en Sevilla per a crear la seva empresa i aconseguir una gran ocupació. La societat es transforma de manera molt ràpida, necessita joves preparats per a això. Sevilla té un gran talent en tots els seus barris, i cal extreure’l i formar-lo bé.»

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…