Granada agraeix els 75 anys de labor salesiana

31 enero 2022

Comunicació Granada

l

La tarda del 27 de gener va tenir lloc l'acte d'obertura de l'aniversari a l'auditori Caja Rural amb una àmplia representació d'autoritats polítiques i civils juntament amb els integrants de la família salesiana.

L’auditori Caja Rural va acollir la tarda del 27 de gener l’acte d’obertura pel 75è aniversari de la presència salesiana a la ciutat de Granada.

Va ser una tarda plena d’emocions on el salesià Ernesto Granja Corbacho, Director Titular de la presència, va iniciar l’acte agraint l’assistència malgrat les circumstàncies sanitàries que provoquen que aquest esdeveniment hagués de desplaçar-se al calendari en els mesos previs, encara que el que és bo es fa esperar. Durant la cita es va recordar que l’obra salesiana de Granada era un anhel des de finals del segle XIX ja que va haver-hi diversos intents d’establir una fundació a la ciutat. Des de l’arribada l’any 1946 per fer la seva tasca a la terra nassarita es va prendre possessió de la finca anomenada “Huerta de Capuchinos”, situada al Triunfo. Aquesta ubicació havia estat donada als salesians per la família López-Barajas Damas el 1916. Les classes es van iniciar el curs 1947-48. Des de llavors, 75 anys contemplen la tasca desenvolupada pels salesians a la ciutat de l’Alhambra.

Durant la cerimònia, presentada per Fernando López Acosta, professor del col·legi Salesià, van intervenir-hi diferents representants polítics com Nuria Gutiérrez, regidora de Drets Socials, Plans d’Integració, Transformació Social i Majors de l’Ajuntament de Granada, i del Delegat Territorial de la Junta d’Andalusia, d’Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació, Manuel Montalvo; tancant les intervencions de Fernando Miranda Ustero, vicari de la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora.

Però sens dubte, la part més emotiva de la cerimònia van ser les paraules de Miguel Ángel Parejas Rivas, professor del centre, que va fer coneixedors de la història dels Salesians a la ciutat. Gràcies a un recorregut per anècdotes i llocs, que formen part de la gran història, en què d’aquests 75 anys, 30 anys van ser Triunfo; els 45 següents al Zaidín. La congregació salesiana moguda per l’esperit del Concili Vaticà II va apostar per traslladar el col·legi a un barri més popular i amb necessitat de places escolars, i a més, feia una aposta per la Formació Professional. D’aquesta manera, els salesians es van fer zaïdiners.

L´acte va estar amenitzat per l´actuació de dos alumnes del col·legi que van representar l´arribada dels primers Salesians a Granada. És aquí on es va poder fer palpable com aquesta Congregació deixa empremta en els seus joves, doncs va comptar amb la col·laboració de gran part de l’alumnat del centre perquè aquest acte fos possible, sent la cirereta del pastís l’actuació de Julián Salguero Peregrina, antic alumne i actualment actor professional, cantant i productor de teatre resident a Madrid.

«Gràcies a aquesta ciutat per deixar-nos formar part de la seva història», va ser el resum d’un acte que quedarà pel record.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…