Zaragoza dóna el tret de sortida a una nova edició del Premi Nacional Don Bosco

8 febrero 2022

Salesians Comunicació

l

El ponent Emilio Duró va ser el cap de cartell a la VI trobada d'Amics del Premi de Don Bosco, una cita per agrair a les empreses patrocinadores i col·laboradores la seva implicació en aquesta cita.

Durant la jornada del 8 de febrer es va celebrar via telemàtica la VI Trobada d’Amics del Premi Nacional Don Bosco. Salesians Saragossa va acollir la participació al centre de Salesians Zaragoza i va comptar amb la ponència de Emilio Duró Pamies, empresari, professor i conferenciant de referència. Des de fa més de 30 anys treballa com a consultor, assessor i formador per a importants empreses multinacionals.

Autor de múltiples articles en publicacions empresarials i de difusió durant la seva intervenció es va centrar en el desenvolupament d’actituds pro-actives a l’ésser humà: La preparació davant l’increment de l’esperança de vida, (que comporta un augment de la incertesa de les nostres actuacions i objectius); la nova gestió del temps que implica aquesta major longevitat; el desenvolupament del coeficient d’optimisme i la gestió de la il·lusió davant dels nous reptes; com vèncer les pors i assumir la responsabilitat de les nostres decisions per fixar objectius, (personals i professionals), que ens permeti dissenyar el nostre propi full de ruta. «L’objectiu de la vida no és ser únicament ‘universitaris’, l’eix principal és ser feliços. Per això les assignatures no s’han de mesurar únicament en Ciències o Lletres, i el que no s’emmarqui serà Art. No només són coneixements tècnics, cal examinar en valors i en una forma de vida”, compartia sobre el procés d’aprenentatge.

L’acte, que va estar moderat per la directora del col·legi, Merche López, va comptar també amb la salutació del director de la casa Juan Bosco Sancho, qui va donar suport a tots els assistents agraint la seva col·laboració un any més, ja que sense ells, aquest premi no seria possible. «Els joves miren empreses com les vostres per il·lusionar-se. Gràcies al vostre suport mitjançant la formació professional dual miran al futur amb altres ulls», compartia. «Don Bosco es va recolzar en empreses del seu temps com vosaltres feu avui dia amb aquest premi», afegia sobre una col·laboració que s’ha consolidat amb el pas dels anys.

Merche López va presentar l’última memòria amb les dades més destacades i va informar els col·laboradors de les novetats que l’organització del certamen estan posant en marxa per a la 35a edició i que, la majoria, estan condicionades per la situació de pandèmia. «Tornarem al format virtual amb el desig de trobar-nos el proper any», explicava. Així, la defensa dels 61 projectes davant del tribunal es farà de forma telemàtica, com l’exposició ‘Metaverso’ de projectes, que es realitzarà mitjançant una plataforma digital i es podran visitar els estands durant tres dies o assistir a xerrades, i l’acte de lliurament de premis que serà via streaming.

També aquest any es compta amb la novetat de la Primera edició del Premi Don Bosco Junior dirigit a l’alumnat que estigui cursant de 4t a 6è d’Educació Primària o Educació Secundària Obligatòria, o siguin alumnes de Centres d’Educació Especial pertanyents a col·legis públics, concertats o privats de la ciutat de Saragossa.

«L’objectiu principal del premi és estimular la capacitat creativa, innovadora i de recerca de joves talents, promovent el desenvolupament d’iniciatives que contribueixin a avançar cap a la consecució dels èxits dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que en aquesta primera edició es centrarà en l’ODS 7 ‘Energia assequible i no contaminant’, relacionat amb l’ODS 12 ‘Producció i Consums responsables’ i l’ODS 13 Acció pel clima'», explicava sobre un projecte que arrenca amb molta il·lusió.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…