Alumnes de Salesians Sant Vicent Ferrer d’Alcoi seleccionats per al concurs nacional Big Data Challenge de Educaixa

3 mayo 2022

Salesians Comunicació

l

Una iniciativa per impulsar el talent, la creativitat i el compromís en alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles.

El grup d’alumnes de 4rt de Secundària del Col·legi Salesià Sant Vicent Ferrer, format per Carla Cantó, José Company i Inés Vilaplana, tutoritzats en aquest projecte pel professor de l’assignatura de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jorge Terol,  han estat seleccionats com a finalistes del «Big Data Challenge» organitzat per Educaixa a nivell nacional i que ha comptat amb prop de 1.000 equips participants.

La fase final tindrà lloc els propers 4, 5, 6 i 7 de maig a Barcelona, a les instal·lacions de CosmoCaixa i CaixaForum, en la qual participaran 24 equips més provinents de tot Espanya. En aquest campus s’ajuntaran amb altres Challenges, en total seran 362 alumnes i un centenar de docents. En cas de guanyar aquesta fase, podran gaudir d’una formació a Silicon Valley, Califòrnia, visitant empreses com Google, Facebook o Apple, vivint una experiència acadèmicament única i enriquidora.

Àmplia representació salesiana

Els alumnes  de 4t de Secundària de Salesians de Rota, Laura Martín-Bejarano García, Raúl Cuadro Herrera i Julia Bernal Pérez, formen el grup que està darrere del projecte que ha estat seleccionat per participar en el certamen amb el projecte (Bio)lògica en què proposen generar energia a partir de les deixalles orgàniques. Al seu projecte, es planteja com una solució a un problema tan globalitzat com la pujada de la llum o l’acumulació de residus.

D’altra banda, les estudiants de Batxillerat Internacional de Salesians Sarrià, Blanca Galera, Gemma Espinas, Adriana Sepúlveda i Tanya  Shewak participaran amb el projecte Mental Health (Salut Mental), que vol conscienciar la població de la necessitat de tenir cura de la salut mental, fins i tot quan no hi hagi cap problema diagnosticat.

Impulsar el talent, la creativitat i el compromís

The Challenge és una iniciativa d’EduCaixa per impulsar el talent, la creativitat i el compromís de l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO, Batxillerat i CF de grau mitjà. Se’ls proposa treballar a l’aula un d’aquests 4 programes: Joves Emprenedors, BeCritical, STEAMxChange i BigData, formar equips de 3 o 4 alumnes i pensar aquell ODS on els agradaria contribuir i presentar els seus projectes.

Cadascú permet als participants la possibilitat de plantejar i desenvolupar projectes innovadors que impactin de forma positiva en la societat i ajudin en conjunt, a caminar cap a un futur millor i, per a fer-ho, podran comptar amb el suport i incubació d’EduCaixa.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…