Reis Mags i salesians

6 enero 2023

Salesians Comunicació

l

Els Reis Mags realitzen cada any un llarg pelegrinatge des de l'Orient per repartir il·lusió als infants del món. El que no imaginaven les Majestats és que a les parades que farien per les diferents ciutats d'Espanya comptarien amb l'ajuda de nombroses cases que han aportat a les tradicionals cavalcades i gestos solidaris un sabor salesià.

Els Reis Mags realitzen cada any un llarg pelegrinatge des de l’Orient per repartir il·lusió als infants del món. Una tradició mil·lenària que ha suposat un enorme esforç i dedicació perquè totes les generacions veiessin cada somni fet realitat. El que no imaginaven les Majestats és que a les parades que farien per les diferents ciutats d’Espanya comptarien amb l’ajuda de nombroses cases que han aportat a les tradicionals cavalcades i accions solidàries un sabor salesià.

Com és tradició any rere any han estat nombroses les presències que, amb la col·laboració d’Ajuntaments i entitats organitzadores, han participat en aquesta màgica festa aportant una carrossa o la pròpia col·laboració de la família salesiana. Alguns dels exemples s’han pogut veure a ciutats com Málaga, amb la tradicional carrossa dels patges de Maria Auxiliadora formada per representants del Centre Juvenil i del Grup Jove d’ADMA del Col·legi Salesià San Bartolomé que van sortir amb la bonica missió d’encoratjar a un públic que gaudeix de l’Associació des del 2012, igual que a Monzón on els alumnes de 2n de batxillerat van participar a la cavalcada com a «Patges» acompanyant els Reis Mags per la desfilada a què recolzen amb algun gest solidari.

També a Carmona es compta, amb motiu del 125è aniversari, amb una carrossa al·legòrica en què es representa el campanar de l’església de Santiago, origen de l’escola al nucli antic de la ciutat. “Al costat dels nens participants del centre salesià apareix aquest any com a element destacat una representació del ‘batalló dels soldadets’ que van acompanyar durant dècades a salesians il·lustres com don Eduardo Benot o don Ubaldo en diferents processons, cavalcades i celebracions de la província de Sevilla ”, comparteixen sobre una tradició que ha estat declarada recentment festa d’interès turístic d’Andalusia en complir el 75è aniversari. A pocs quilòmetres, a Alcalá de Guadaíra la casa salesiana compta amb l’Associació d’Amics dels Reis Mags que fa més de 60 anys que lliura regals als nens de famílies en risc d’exclusió. D’altra banda a Borriana es participa des del Centre Juvenil Porta Oberta des de principis dels anys 90 i en aquesta edició ha estat gràcies a la representació de diferents balls del musical “Anastasia”. A la ciutat d’Alcoi, que pren el col·legi salesià com a base de l’organització logística per a la preparació dels patges, els escoltes que s’encarreguen de la distribució dels paqueters de la cavalcada. També a Elx els Antics Alumnes de la ciutat van recolzar la cavalcada il·licitana amb l’organització del boat del rei Baltasar, a més de col·laborar amb Càritas lliurant joguines a la parròquia de l’Altet; sense oblidar Sabadell on es col·labora amb les associacions de veïns per recolzar el carter Reial al costat de l’AMPA i el Centre Juvenil.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»90464,90465,90466,90467,90468,90469,90470,90471″ admin_label=»Elastic Gallery» _builder_version=»4.19.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

En clau solidària destaca la tasca de Martí-Codolar a Barcelona, que lliura regals als infants de la plataforma social, o en presències com Mataró, on la campanya de Reis té com a objectiu garantir que tots els infants de la ciutat puguin obrir els seus regals i està arrelada a la tradició salesiana des de fa més de 25 anys repartint 340 regals gràcies a l’ajuda de 180 padrins i voluntaris, o a Sant Boi amb “La campanya ‘Cap infant sense joguina’, que des de fa 40 anys reparteix joguines la nit de Reis entre els petits amb més necessitats per repartir somriures la nit del 5 de gener entre més de 250 famílies gràcies a la feina de representants de l’escola, centre juvenil, plataforma social, grups de fe, parròquia i Salesians cooperadors.

A Badalona les accions comencen setmanes enrere amb una recollida de cartes amb una carpa i un patge reial fins a l’arribada del dia 5. “A partir de les 19.45, una vegada la cavalcada de Reis hagi passat per davant de la casa, amb la col·laboració del grup de Teatre «El Gris», s’organitza una vetllada plena de màgia i il·lusió en què els Reis reparteixen regals als nens i nenes presents”, expliquen sobre aquesta tradició. A La Orotava. a Tenerife, també se sumen a la carta solidària on es convida les famílies a col·laborar amb els joves de la Fundació don Bosco. «Cada família que es compromet rep una de les cartes d’aquests nois i ajudarà a complir el seu desig a la nit màgica del 6 de gener», afegeixen.

A La Línea es va reprendre la tradició del pessebre vivent que va derivar en la col·laboració del projecte «Apadrina una carta» de l’entitat ‘Nou Llar Betània de la ciutat gaditana. «Gràcies a la mateixa es va intentar complir el desig dels infants d’aquelles famílies amb necessitats que atenen cada dia». Un exemple que arriba fins a L’Almunia que participa a la campanya ‘Rei Mag per un dia’. “Càritas ens dóna joguines i també els alumnes porten els seus en bon estat. Els delegats de Pastoral es converteixen en autèntics patges netejant i organitzant les joguines per edats i les famílies que prèviament s’han apuntat vénen a recollir les seves joguines”, expliquen des de la casa aragonesa sobre aquesta acció en col·laboració amb l’ajuntament de la localitat.

A Utrera els alumnes de batxillerat es fan càrrec dels regals que els Reis Mags lliuren als infants del projecte Oberti, que es troben en risc d’exclusió i són atesos per l’associació juvenil Aldaba. A Ibi el col·legi salesià, en col·laboració amb l’Associació de Reis Mags, va organitzar la primera edició del pessebret de Betlem. La recreació del pessebre s’ha dut a terme al pati del col·legi i hi han participat uns 70 figurants repartits entre tres zones diferenciades. Al desert van estar els paqueters preparant els regals de les seves majestats, un herald repartint cartes i un reptilari amb animals del desert. “Una altra de les zones era el campament romà. La guàrdia pretoriana de l’emperador Cèsar August ha fet gala del seu poder realitzant canvis de guàrdia al so dels tambors. També en aquesta zona s’ha realitzat el cens de Betlem on els nens han rebut els seus certificats d’empadronament i una joguina”, compartien des de la casa per destacar que els veritables protagonistes han estat Josep i Maria al portal al costat del nen. «El col·legi se sent molt content d’haver pogut oferir a les persones que han vingut un lloc on la màgia dels Reis Mags segueixi despertant il·lusions», afegeixen.

Diferents ciutats connectades per la il·lusió dels Reis Mags i una celebració amb l’alegria de Don Bosco.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…