Celebrada la trobada europea de coordinadors inspectorials d’escoles

24 enero 2023

ANS

l

A la trobada es va lliurar la Carta d'Identitat de l'Escola Salesiana en 6 idiomes i es va fer una àmplia reflexió sobre els resultats globals i per països aportats pels membres dels Equips Directius de les Escoles i Centres de FP d'Europa.

El 17 de gener va tenir lloc la reunió dels coordinadors inspectorials de les escoles salesianes d’Europa després de la convocatòria de Miguel ángel García Morcuende, Conseller General per a la Pastoral Juvenil, i d’Antonio Rodríguez López, coordinador de la “Commision of Salesian School Europe-Coordination SDB”.

La trobada va començar amb la motivació al treball en xarxa. “Cal compartir valors i esforços al món de la innovació i tenir una visió rigorosa del que suposa l’aprenentatge real i diari de cada alumne a l’aula. Perquè l’Escola salesiana no només aposta per la millora del rendiment acadèmic i la profunditat educativo-pastoral, sinó que ha de convertir els miralls en finestres, és a dir, ajudar els joves a conèixer-se i formar-se, per obrir-se al futur”, compartien com a punt de partida de la sessió.

A més d’entregar la Carta d’Identitat de l’Escola Salesiana en 6 idiomes, es va fer una reflexió àmplia sobre els resultats globals i per països basant-se en les dades de l’Educobaròmetre, a partir d’un qüestionari de recerca amb els membres dels Equips Directius de les Escoles i Centres d’FP d’Europa. Algunes conclusions han estat debatudes, amb la valoració que seria important que els equips directius poguessin dedicar més temps a planificar i ajudar els estudiants i les seves famílies, reduint el temps dedicat a tasques organitzatives i burocràtiques. Per això caldria plantejar-se la redistribució de funcions.

En segon lloc, caldria dissenyar cursos de formació per facilitar el desenvolupament d’habilitats de lideratge i coordinació d’equips, projectes interdisciplinaris, metodologies innovadores, així com el benestar emocional dels professors. Per això, caldria fomentar reunions, debats, comunicacions i informació que generin un clima de suport i confiança per al desenvolupament personal i professional dels docents. Així, el missatge dels grups dirigents ha indicat la necessitat de potenciar la identitat salesiana. Per això podria ser un bon plantejament vincular la identitat salesiana amb algunes de les àrees d’interès principals dels equips directius i docents, com la innovació pedagògica, la inclusió educativa o el benestar emocional.

En canvi, la principal proposta per millorar la qualitat dels centres educatius és aconseguir un ensenyament més actiu, cooperatiu i basat en projectes. D’aquesta manera, l’educació inclusiva ha de comptar en gran mesura amb el suport dels equips directius, així com l’acompanyament dels alumnes i la cura de la relació amb les famílies. A més, s’ha recordat que es reprendrà més endavant la reunió d’aquesta comissió amb les Salesianes.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…