25 anys acompanyat a la infància i la joventut a la plataforma social salesiana de Sant Boi

30 marzo 2023

Salesians Comunicació

l

El projecte compleix un quart de segle i se celebra amb la comunitat educativa i les autoritats municipals de la ciutat.

Unes 50 persones es van congregar dimecres 29 de març passat a Salesians Sant Boi per celebrar els 25 anys de vida de la seva Plataforma d’Educació Social salesiana.

Educadors, voluntaris, directors, famílies i amics de l’entitat, van assistir a l’acte en què no va faltar la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret, així com la d’altres membres del consistori. Una jornada que va estar marcada sobretot per les emocions, els retrobaments i moltes anècdotes.

Les instal·lacions de la Plataforma Social es van convertir per un dia en una exposició de fotografies, projeccions i elements d’aquests 25 anys d’història del centre.

Després de les visites dels assistents, l’acte es va traslladar a la sala d’actes on van tenir lloc els parlaments de Joan Camps, director titular de l’obra salesiana de Sant Boi, Laura Fortes, directora actual de la Plataforma Social i Lluïsa Moret, alcaldessa de la ciutat.

En paraules de Joan Camps, “per als salesians és un orgull celebrar aquest aniversari, perquè fonamentalment expressa el què és el nucli del nostre carisma, estar al costat dels qui més ho necessiten”.

Per la seva banda, Laura Fortes va agrair la presència de les persones assistents “que heu acompanyat la construcció d’aquest gran projecte i a l’equip actual, que sentiu l’entitat com casa vostra”.

En paraules de l’alcaldessa Lluïsa Moret, es va valorar molt positivament la feina feta durant tant de temps. “Heu impactat en la vida de moltes persones i famílies del territori…, molta feina feta de la mà dels serveis socials”, va emfatitzar l’alcaldessa, que va destacar la vocació i el compromís per millorar la vida de la gent a través de la Plataforma Social.

En finalitzar la seva intervenció, l’alcaldessa va fer entrega d’una litografia numerada del pintor Antoni Tàpies, titulada Onze de setembre que va dedicar a la ciutat de Sant Boi el 1976. «Història de Sant Boi, per a història de Sant Boi», va concloure.

Després dels parlaments els assistents van poder gaudir d’una representació teatral, creada i representada pels joves de la Plataforma Social, on mostraven situacions que han viscut en els seus processos d’integració al territori.

Per finalitzar la jornada, va tenir lloc una taula rodona on van participar Juanma Cabrera, secretari de la Plataforma Social dels Salesians a Catalunya, Pamela Mella, mare que ha participat en diversos projectes, Conchi Andrés, responsable de la Unitat d’Infància, Adolescència i Família de l’àrea de serveis socials de l’Ajuntament de Sant Boi, Paco Estellés, director general de les Plataformes Socials dels Salesians a Catalunya i la directora de la Plataforma Social a Sant Boi de Llobregat, Laura Fortes.

Durant l’any se celebraran més actes festius per continuar commemorant aquests 25 anys d’acompanyament a la infància i la joventut que més ho necessita.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...