92.000 alumnes de 137 col·legis salesians comencen un curs marcat per l’aplicació de la LOMLOE

16 septiembre 2022

Salesians Comunicació

l

El curs arrenca amb la normalitat prèvia a la pandèmia, sense necessitat de les mesures aplicades els anys anteriors. Continua l'aplicació de la LOMLOE i també porta novetats a la Llei de Formació Professional, amb una aposta clara per la FP Dual.

El curs 2022/2023 ja està en marxa. Durant les primeres setmanes de setembre, 92.000 alumnes de 137 col·legis dels Salesians i les Salesianes a Espanya han tornat a les aules, acompanyats per 6.500 docents

La recuperació de la normalitat després de la pandèmia és una de les notes més positives del nou any escolar: “Enrere queden dos anys d’incerteses, de canvis, d’adaptació dels espais i de la nostra manera de fer”, comenta Óscar Bartolomé, coordinador nacional d’Escoles Salesianes.

Tot i això, la incertesa generada per la COVID-19 deixa pas a la incertesa per l’aplicació de la LOMLOE. La nova llei educativa es va posar en marxa el curs passat, i en el present comencen a aplicar-se els canvis més significatius en el currículum, l’organització i els objectius dels cursos imparells de cada etapa educativa. “És una llei que ha arribat molt justa. Les editorials han tingut poc temps per elaborar els materials i els decrets d’algunes autonomies n’han sortit al setembre”, lamenta Óscar Bartolomé. El coordinador nacional d’Escoles Salesianes mostra la preocupació per les dificultats per al professorat que suposarà aquest retard. Però no obstant, desitja que l’adaptació sigui exitosa, tenint en compte sempre “el bé de l’alumnat”.

En la mateixa línia, es manifesta Mari Paz Plasencia, directora pedagògica d’Infantil i Primària de Salesians Sant Antoni Abat de València. Recorda que és propi de l’estil salesià posar al centre l’alumne, tal com anima a fer la nova llei educativa: “L’eslògan de Don Bosco era bons cristians i honrats ciutadans. Feia referència a una educació integral, que és una realitat a totes les escoles salesianes. Sempre hem intentat formar en valors ben sustentats a l’Evangeli persones preparades i disposades a transformar la realitat en què s’integraran quan surtin de l’escola”.

Ajuda a la conciliació

Els col·legis dels Salesians i les Salesianes treballen per la formació humana, tècnica i espiritual dels alumnes en totes les dimensions. Ajudar les famílies és primordial. Per això, cada cop són més centres els que prenen mesures que contribueixin a la conciliació. És el cas de Salesians Villena, on un total de 27 infants de 1 a 2 anys estrenaran aquest curs 2022-23 les instal·lacions de la nova Escola Infantil de primer cicle. Tant el director de la presència salesiana, Vicente E. Picó, com el director del col·legi, Rafael Hernández, afirmen estar molt contents per aquest repte que afronten. «Estem davant d´una oportunitat i és enorme la il·lusió a l´hora de donar resposta a aquesta necessitat d´aquest servei educatiu-evangelitzador».

Nova Llei de Formació Professional

Aquest curs també s’estrena la nova Llei de Formació Professional. “Un aspecte nou és que desapareixen els Centres de Treball i tots els cicles passen a tenir caràcter dual”, explica Isidoro Gil, director del Col·legi Salesians Loyola a Aranjuez (Madrid). Des dels centres salesians, s’ha apostat amb insistència per la FP Dual durant els darrers anys per oferir una formació propera al món laboral, per la qual cosa l’adaptació resultarà més senzilla. Gil destaca també l’arribada dels màsters per a Grau Superior i els cursos d’especialistes per a Grau Mitjà, així com la internacionalització, l’aprofundiment en la mobilitat d’alumnes i professors i les relacions amb empreses i universitats.

‘Obrim camins’, lema de la campanya pastoral dels Salesians

Les dues províncies dels Salesians a Espanya han llançat per primera vegada una campanya pastoral conjunta, que té per lema ‘Obrim camins’. L’objectiu és obrir camins cap a dins, cap als altres i cap a Déu. En aquesta web es pot consultar tot allò relacionat amb la campanya.

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…