Durant els dies 26 i 27 de gener, deu educadores i educadores de les Plataformes Socials Salesianes van iniciar la seva formació per acompanyar els nois i noies en la II Edició d’Agents d’Igualtat.
Aquest projecte té l’objectiu d’oferir formació en l’àmbit de la prevenció de la violència de gènere als joves que han format part dels projectes de les plataformes socials salesianes i treballar amb ells i elles com a agents de canvi que poden influir directament en grups d’iguals.
El paper de l’equip educatiu és molt important, ja que té com a missió generar espais d’apoderament. Aquest programa compta amb la col·laboració del Ministeri d’Afers Socials i Agenda 2030.
Trobada d’educadors i educadores que acompanyen als joves destinataris del projecte
En aquesta primera fase s’ha desenvolupat una formació de dos dies amb 10 educadores/es de referència de les diferents Plataformes Socials Salesianes. L’objectiu d’aquestes jornades és adquirir eines i coneixements sobre la participació i la violència de gènere, establir sinergies adequades, calendarititzar el procés i, sobretot, compartir les seves pròpies experiències i emocions.
El projecte neix de la necessitat d’afavorir iniciatives i espais inclusius i segurs als propis recursos educatius de les entitats que hi participen.
Amb l’acompanyament de Paula Roldán Gutiérrez, les participants han aconseguit amb èxit l’objectiu d’aquestes jornades formatives. Paula, és psicòloga i fa més de 10 anys que treballa com a formadora en igualtat, violència de gènere i bons tractes, especialitzada en adolescència i joventut.
Durant tots dos dies l’equip de participants va compartir diferents temes formatius, entorn del gènere, la desigualtat i la sexualitat i l’amor, des del punt de vista de professionals de l’educació social i les experiències que acompanyen juntament amb els joves amb qui treballen.
Treball i acompanyament amb els nois i noies dels recursos
L’objectiu d’aquesta trobada és dotar del coneixement i el sentit de pertinença al programa, treballant aspectes bàsics al voltant de la prevenció de la violència de gènere i la generació d’espais segurs i de confiança que facilitin la participació i l’autoconeixement dels destinataris joves del projecte. Després de la formació en línia es passarà a la següent fase, una trobada presencial on puguin combinar els conceptes més teòrics amb les activitats vivencials i el treball personal i grupal.
Un cop finalitzades aquestes fases serà necessari un procés d’acompanyament continu a les diferents entitats de cara a que es dissenyin accions a través dels participants.
0 comentarios