Alumnat de Salesians Elx crea un punt de recàrrega de patinets elèctrics

14 mayo 2024

Comunicació Elx.

l

Han dissenyati construït una instal•lació que proveirà d’energia neta i gratuïta, als patinets elèctrics dels alumnes del col•legi “San Joséartesano” d’Elx.

L’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior de disseny en fabricació mecànica han dissenyati construït una escala i una barana metàl·lica, que habilita una superfície de 100m2, pera instal·lar un conjunt de plaques solars fotovoltaiques que proveiran d’energia neta i gratuïta als patinets elèctrics dels alumnes del col·legi “San José artesano” d’Elx.

El desenvolupament del dit projecte ha permès que els alumnes de primer curs del CFGS de disseny de salesians Elx hagin après experimentanti utilitzant noves metodologies d’innovació pedagògica (ABP y APS). Concretament, peral seu desenvolupament han hagutde fer desdel Mòdul de disseny de productes mecànics el modelat 3D d’estructures metàl·liques, la consulta de la normativa vigent CTE-DB-SU, el càlcul d’elements estructurals i l’elaboració del projecte tècnic complet (memòria, càlculs, plànols de construcció i pressupost).

Per la sevabanda desdel Mòdul de tècniques de fabricació mecànica han treballat la soldadura elèctrica MMA, MIG/MAG y TIG,  el talli plegament de xapa metàl·lica, l’elaboració  de nestingsi programes CAD/CAM, peral tall de xapa mitjançant plasma, l’embelliment de superfícies, mitjançant pintura líquida aplicada amb pistola i les operacions de muntatge mecànic, mitjançantcargols, tirafons i reblons.

Els professors destaquen l’alt grau d’implicació del’alumnat,  la quantitat de coneixements adquirits i l’alt grau de satisfacció personal, en veure materialitzat el projecte que han treballat durant tot el trimestre.

Els Salesians i la Formació Professional

La Formació Professional és el buc insígnia de l’ensenyament salesià. En l’actualitat, més de 16.100 joves aprenen un ofici en 64 centres salesians de FP a Espanya en els que hi treballen al voltant de 1.350 docents.

 

 

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…