Alumnes de salesians Zaragoza participen a la “Don Bosco International Media Academy” Escola de Cinema de París, en el seu intercanvi Erasmus

20 octubre 2022

Salesians Comunicació

l

La creativitat i l'intercanvi per aprendre duna manera diferent.

En la “Don Bosco International Media Academy” (DBIMA) de París, la creativitat i l’intercanvi són al centre dels processos d’aprenentatge. Recentment han viatjat a la ciutat un grup d’alumnes i professors de Salesians Zaragoza per participar en un intercanvi, realitzat en l’àmbit del projecte europeu Erasmus+, que els va permetre desenvolupar la seva creativitat i aprendre d’una manera diferent.

Al voltant d’una desena d’escoles i acadèmies del Regne Unit, Hongria, Bulgària, França i Espanya participen al programa Erasmus+ de la Unió Europea amb l’objectiu de permetre que estudiants i professors aprenguin tècniques de cinema i vídeo al DBIMA: «Els professors demanaven formació sobre vídeos per millorar la seva destresa digital, mentre els docents perceben una caiguda en la motivació dels estudiants, especialment en l’escriptura, consideren que la motivació per la creació audiovisual per als alumnes està en augment i molts els permet reenfocar-se”, explica Didier Soubrier, director d’estudis de DBIMA.

Durant els set dies de formació, els sis alumnes de Salesians Zaragoza juntament amb els seus dos professors van aprendre les bases del cinema: “Aprenen sense adonar-se que ho fan, a través de la simple creació i elaboració de vídeos”. “Han compartit temps i espai amb alumnes i professors de Salesians Marsella, relacionant-se tot el temps en anglès i coneixent gent de diferents nacionalitats, una experiència enriquidora en relació a allò intercultural” afegeixen.

Van poder acostar-se als tipus de treball en aquesta indústria, destacant tant la part creativa com l’artística de la creació audiovisual, i usant els mitjans dels quals disposa DBIEMA (estudi de so, sala de croma, càmeres i llums professionals, ordinadors dedicats a post producció).

Des de la casa salesiana expliquen que la valoració feta tant per alumnes com per professors ha estat realment positiva, destacant l’aprenentatge en creació de contingut i l’ambient generat al grup. En paraules dels participants: “ha estat una de les millors experiències viscudes a l’escola fins avui”.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…