«Amb el nou terratrèmol, tornem a començar de zero»

21 febrero 2023

Misiones Salesianas

l

Més de 750 persones passen la nit a la missió salesiana d'Alep pel pànic a noves rèpliques.

«Amb aquest nou terratrèmol ha estat com començar una altra vegada des de zero. El tremolor s’ha sentit moltíssim. Eren les set de la tarda, ja de nit, i hem reviscut escenes de pànic. Desenes de famílies i moltes persones molt ancianes han arribat a casa nostra per demanar si podien quedar-s’hi. Per descomptat intentem fer tot el possible per atendre-les en allò més bàsic”, explica Alejandro León, responsable dels Salesians a Orient Mitjà des d’Alep.

Dues setmanes després del terratrèmol de 7,8 graus que va afectar el sud de Turquia i el nord de Síria, una nova rèplica de 6,4 graus de magnitud va tornar a deslligar el pànic ahir a la tarda a les zones afectades per la tragèdia. Milers de persones van tornar a sortir al carrer i van buscar un lloc segur on refugiar-se. Amb un balanç provisional d’almenys sis persones mortes i 700 ferides, més de 750 persones van anar a la missió salesiana d’Alep per passar-hi la nit.

“Segur que moltes persones han quedat sota la runa perquè molts edificis danyats s’han esfondrat”, comenta Mateo Colmenares, voluntari a Alep.

“Aquest tremolor ens obliga a començar una mica de nou”, explica Mateo. “No teníem mantes ni matalassos per a tots perquè molts ja els havíem guardat, i hem patit per la gent gran, ja que alguns han passat la nit intentant dormir en cadires als passadissos. Necessitem ajuda perquè l’emergència serà llarga”, recalca.

Els missioners salesians s’han vist obligats a “obrir nous espais per atendre més persones. Molts centres d’acollida ja havien tancat, així ens organitzarem de nou per poder atendre més de 600 persones de mitjana durant un parell de setmanes perquè moltes no podran tornar a casa seva”.

Des de MISIONES SALESIANAS ja hem enviat 120.000 euros per fer front a aquesta primera fase d’ajuda urgent i mantenim oberta la nostra campanya Emergència humanitària a Síria per continuar ajudant les persones més afectades.

A través de Misiones Salesianas, des d’aquí.

  • BIZUM: 38078

TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA:

  • Banco Santander | ES69 0049 2710 77 2814107477
  • La Caixa | ES07 2100 3478 37 2200008614
  • BBVA | ES59 0182 7594 39 0208612837

Concepte: Donació SÍRIA (Important que s’indiqui amb claredat el concepte)

A través de Bosco Global-Inspectoria Maria Auxiliadora, des d’aquí

  • BIZUM: 04998

TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA:

  • Titular compte: Inspectoria Maria Auxiliadora
  • IBAN: ES31 2100 2542 6102 1005 9715

Concepte: Donació SÍRIA (Important que s’indiqui amb claredat el concepte)

Agraïm tota col·laboració. Per a qüestions o informació extra, facilitem les adreces següents:

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocial
“El Patio salesiano”, VI Encuentro Inspectorial de las Plataformas Sociales Salesianas

“El Patio salesiano”, VI Encuentro Inspectorial de las Plataformas Sociales Salesianas

Bajo el lema “El patio como espacio central de la relación educativa” se ha celebrado el VI encuentro del ambiente Plataformas de la Inspectoría Salesiana María Auxiliadora. Rafael Bejarano, responsable de Obras y Servicios Sociales, Migrantes y Voluntariado en el Dicasterio de Pastoral Juvenil, ha sido el encargado de la ponencia principal.