El dimecres 18 de maig els equips de comunicació de les entitats que formen part de les Plataformes Socials Salesianes es van reunir a la Inspectoria Salesiana Santiago el Mayor (Madrid) en una trobada presencial amb l’objectiu de continuar treballant en una comunicació de qualitat i en un canvi de narratives en parlar sobre migració i persones migrants.
A la trobada van ser-hi presents els comunicadors i comunicadores de la Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes, Pinardi, JuanSoñador, Fundació Valsé, Valponasca, FISAT, Mornese, Fundación Maria Auxiliadora, Don Bosco i Salesians Sant Jordi.
La jornada començava amb la salutació de Rafael Bejarano, responsable mundial de les obres socials de la Pastoral Juvenil de Salesians. “Ja n’hi ha prou de veure les persones migrants com una dada. Déjame que te cuente obre aquestes portes, perquè des de les noves narratives tinguem en compte les persones migrants des d’un cor humà i el món ens agermani” deia posant en valor la feina que s’està fent des d’aquest projecte.
La trobada va continuar amb la presentació dels equips que, després de molt de temps de comunicació exclusivament telemàtica, estaven molt il·lusionats amb aquesta trobada presencial i amb poder compartir un espai de reflexió i aprenentatge mutu.
A continuació, va tenir lloc una formació enfocada a comunicar les migracions de la mà de Rubén H. Bermúdez, artista visual, docent i cofundador de Conciencia Afro. Acompanyat del seu foto-llibre “Y tú, ¿por qué eres negro?”, Rubén va compartir la seva experiència de vida i les múltiples trobades amb el racisme que la van travessar de manera transversal. També va voler posar en valor la feina que des del projecte Deja que te cuente s’està fent per canviar el discurs d’odi per les noves narratives de l’amor i va aportar algunes claus i recursos per continuar avançant en aquest camí.
Després d’un moment de reflexió i debat sobre racisme i migracions, es va dur a terme una reunió grupal liderada per l’equip de Comunicació Estatal amb l’objectiu d’analitzar la nostra manera de comunicar des d’una mirada crítica i amb el desig de continuar apostant per una comunicació que posi les persones al centre.
A continuació, els equips van gaudir d’un temps de descans i menjar per reposar forces i compartir temps de qualitat en grup.
La tarda finalitzava amb una posada en comú i treball en equip des del projecte Déjame que te cuente per continuar avançant en les diferents propostes que s’estan fent en aquests moments.
Aquesta trobada, plena d’aprenentatges i experiències compartides, va servir els equips per recarregar piles, conèixer-se fora de les pantalles i compartir la il·lusió per la feina que s’està fent entre totes i tots.
0 comentarios