Arrenca ‘Un somni per a tu’, campanya pastoral salesiana per al curs 23/24

1 septiembre 2023

Salesians Comunicació

l

En el bicentenari del somni dels 9 anys de Don Bosco amb una aposta per revitalitzar la pròpia vocació salesiana, suscitant, acompanyant i sostenint compromisos vocacionals entre els joves i laics que habiten les nostres Comunitats Educativo-Pastorals.

Arriba el mes de setembre i això significa l’inici del nou curs juntament amb la nova campanya pastoral dels Salesians a Espanya.

Un any més, les dues províncies salesianes del país, la Inspectoria Maria Auxiliadora i la Inspectoria Santiago el Mayor, presenten un ampli ventall de continguts per al nou curs 2023-2024, amb el lema ‘Un somni per a tu’. Es tracta de la segona campanya en comú després d»Obrim camins’, que va tenir una gran acollida durant els últims 12 mesos.

“En el bicentenari del somni dels 9 anys de Don Bosco, revitalitzem la pròpia vocació salesiana, suscitant, acompanyant i sostenint compromisos vocacionals entre els joves i laics que habiten les nostres Comunitats Educativo-Pastorals”, expressen els salesians al document de presentació de la nova campanya pastoral. L’objectiu és recórrer tres nuclis transversals que van des d’“Un somni vocacional: dimensió espiritual” a “Un somni compartit: dimensió comunitària” i “Un somni compromès: dimensió social”.

Tres nuclis pastorals

  • En primer lloc, el lema convida a Somiar ben amunt “treballant el primer anunci (el bon pastor i la seva mansuetud), la vocació-missió (any vocacional, Joan té una crida en aquest somni), família (mama Margarita, discerniment), l’escena violenta del son (malsons, ferides, falta de claredat, salut mental, violència al món, roses i espines), presència de Maria a la nostra vida i a la nostra família (“Jo et donaré la Mestra”).”
  • Un segon punt potencia el Somiar junts “des de la sinodalitat, el discerniment al voltant del que Déu ens demana en aquest moment de la història a cadascú i a tots, i com a comunitat: desenvolupament de la CEP i del PEPS.”
  • Una tercera clau al·ludeix al Somiar desperts: “dels somnis als projectes per viure la nostra millor versió, com Jesús de Natzaret. Déu ens vol com som, però ens somia millors i per això ens convida a concretar, optant pel compromís i la construcció del Regne, com va fer Don Bosco.”

Recursos

La campanya pastoral està adreçada a totes les persones vinculades a les cases salesianes (joves, animadors, educadors, salesians, etc.). Per això, es canalitza a través de les Comunitats Educativo-Pastorals.

Com és habitual, la campanya compta amb una àmplia varietat de recursos, com ara vídeos, dossiers o activitats, entre d’altres. En aquesta ocasió, es manté com a punt de trobada un espai web a nivell nacional per acollir tots aquests materials.

Un vídeo inicial presenta les orientacions de la campanya per a cada mes, estant ja disponible el de la justificació del lema. També està disponible un vídeo d’inici de curs i la motivació del treball per als mesos de setembre-octubre.

El principal document de referència el trobem en el desenvolupament de la campanya, on consten els accents progressius que s’aniran treballant al llarg del curs. Com altres anys, s’hi ha inclòs un itinerari celebratiu mensual, algunes celebracions interreligioses, atenent la diversitat a les cases salesianes, etc.

Els educadors poden trobar a la web un apartat per aprofitar al màxim la campanya a l’aula, el lleure, la parròquia, etc. S’han inclòs propostes per edats per organitzar convivències, activitats per als centres juvenils, bons dies, etc.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…