Arribar a Santiago després d’un any de preparació física, espiritual i mental

30 junio 2022

Salesians Comunicació

l

En l'Any Sant Compostel·là 2021-22 són molts els joves que pelegrinen en rutes organitzades per les seves cases salesianes de referència.

Del 15 al 21 de juny, una trentena de joves dels grups COMFYA de Salesians Alacant van recórrer la ruta del Camí de Sant Jaume denominat Camí Anglès, que parteix del Ferrol i arriba a Santiago de Compostel·la, a l’Any Sant Compostel·là 21-22.

Aquest grup de pelegrins ha estat el primer de molts que faran diferents rutes en aquestes dates. Les Plataformes Socials de Salesians Sant Joan Bosco i Sant Antoni Abat de València pelegrinaran a Santiago del 6 al 13 de juliol. De Sant Joan Bosco participaran 12 adolescents de 12 a 16 anys acompanyats per dos animadors, mentre que de Sant Antoni Abad seran 9 joves de les mateixes edats juntament amb dos educadors més.

D’altra banda, i en les mateixes dates, l’IEF de Salesians Villena ha organitzat aquest pelegrinatge per a 52 joves de 16 a 20 anys que aniran acompanyats per 6 educadors. Salesians Mèrida és una altra casa que s’uneix a l’experiència pelegrina aquest estiu. Ho farà de l’11 al 17 de juliol per a 40 joves entre 18 i 19 anys.

D’altra banda, un grup acudirà a la Peregrinació Europea de Joves que, organitzada per la Conferència Episcopal Espanyola, se celebrarà a Santiago de Compostela.

Com es viu aquesta experiència?

L’etapa inicial va consistir a creuar la península amb autobús, des d’Alacant fins a la Coruña el 15 de juny passat. Després del sopar, van passejar per la platja de l’Orzán i van tenir un moment de grup en què van reflexionar sobre la pregunta ‘Per qui fem aquest Camí?’.

La primera etapa de camí va començar a Ferrol i va acabar a 28 quilòmetres a Pontedume. Després del sopar en el moment de grup van contestar la pregunta ‘Et sents pelegrí o turista?’. La següent etapa comença a Pontedume i acaba a 20 quilòmetres a Betanzos el 17 de juny. Van arribar a dinar a Betanzos i a la tarda dutxa, descans, eucaristia i sopar.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.