Artémides Zatti ja té lloc web oficial, lema i logotip de cara a la seva propera canonització

5 septiembre 2022

Salesians Comunicació

l

El proper 9 d'octubre el coadjutor salesià Artémides Zatti serà inscrit entre els sants, la congregació prepara i ultima cada detall.

El proper 9 d’octubre del 2022 el beat Artémides Zatti serà inscrit entre els sants segons ha anunciat recentment el papa Francesc. Per animar aquest esdeveniment històric per a la Família Salesiana s’ha escollit un lema i una imatge que acompanyaran l’esdeveniment i els preparatius.

Aquest coadjutor salesià d’origen italià però que es va fer salesià i sant a Argentina, era conegut com a “infermer sant”, va dedicar quaranta anys de la seva vida al servei dels malalts, especialment els més pobres, a Viedma (Argentina). En ells hi veia el mateix Jesús i amb dedicació, afecte i dolçor es desvivia per ells.

És així que, des de la Postulació General de la Congregació, Don Pierluigi Cameroni va convidar un equip conjunt de germans i laics, tant d’Itàlia com d’Argentina, a pensar junts un lema i un logotip que expressessin el més clarament possible, aquesta figura radiant i alhora senzilla d’Artémides Zatti.

Després de diversos suggeriments de lemes possibles, el Rector Major, Ángel Fernández Artime, juntament amb el Postulador General, van presentar el lema de la Canonització “Vaig creure, vaig prometre, vaig sanar”. Gairebé totes les propostes tenien com a base comuna aquestes tres paraules pronunciades pel nostre sant en el moment de testimoniar la curació miraculosa de la tuberculosi i, en conseqüència, l’origen de la seva vocació de servei als malalts i als pobres. Són tres verbs que marquen un camí espiritual d’abandó a les mans de Déu i lliurat al bé del proïsme. Ell, que va quedar curat, ara serà guaridor, no només amb remeis i tècniques pròpies de la medicina, sinó també amb la seva pròpia persona, amb l’amor incondicional que va mostrar quotidianament.

A partir de l’elecció del lema es van proposar alguns dissenys del logotip, quedant elegit el que mostra la imatge. Els dos colors, vermell i blau, fan al·lusió als colors de Maria Auxiliadora, i revelen l’amor a Déu i al proïsme que va marcar la vida de Zatti (vermell), com també una vida abandonada al misteri de la seva voluntat i de la Providència Divina (blava).

L’apel·latiu “sant” és precedit pel seu propi nom, que era la forma comuna com l’anomenaven els seus “parents” els pobres. Així, aquest “germà gran” dels malalts i pobres, que simplement anomenàvem “Artémides Zatti” avui és “sant”.

Lloc web www.zatti.org

El logo es pot descarregar en diversos idiomes fent clic aquí Logo Zatti Sant. Això i molt més sobre aquest gran sant salesià es pot trobar a www.zatti.org

Convidats per la Postulació General de la congregació, el Butlletí Salesià d’Argentina va concretar un espai a internet per a tots aquells que volen conèixer més l’esplèndida figura del coadjutor salesià, nascut a Itàlia i que va desenvolupar la seva acció pastoral a Argentina, més precisament a la Patagònia , al sud del país.

“Zatti és conegut majoritàriament entre els que integrem la Família Salesiana. En el cas de Mons. Scalabrini, (qui serà canonitzat al costat de Zatti), no passa el mateix, ja que és conegut mundialment per la seva figura de fundador i per tants anys de treball entre els refugiats i migrants” -comenta Don Ricardo Campoli, membre del sector de Comunicació Social-. “És per això que serà un gran bé per a l’Església i sobretot per a la nostra Família Salesiana, utilitzar tots els mitjans possibles per comunicar i difondre la figura de Zatti, la seva història i aquella santedat manifestada amb senzillesa i alegria que tant el va caracteritzar. Un sant com Zatti, empeny la nostra experiència de Salesians de Don Bosco a una veritable renovació evangèlica i carismàtica”.

El lloc web és acompanyat per Don Maciej Makula sdb, nou membre del Sector de Comunicació Social i responsable de la difusió informativa i mediàtica de la Canonització d’Artémides Zatti.

El nou espai tindrà ressò a SDB.ORG – el lloc web de la Congregació – i a ANS, que podran nodrir-se de les seves propostes i continguts. A més, la web es va actualitzant en els idiomes usuals, italià, espanyol, anglès, portuguès i francès.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
El plumero

El plumero

El 8 de diciembre de 1841 Don Bosco se dispone a decir misa en la Iglesia de San Francisco de Turín. El sacristán, Giuseppe Comotti, golpea con el mango del plumero a un pobre aprendiz llamado Bartolomé Garelli. Don Bosco afea al sacristán su actitud. Llama amigo al muchacho e inicia con él su obra a favor de los chicos.