Atenent a la Infància i les dones joves en Sunyani, Ghana

27 junio 2024

Bosco Global.

l

Bosco Global finalitza, amb excel·lents resultats, el projecte “Atenció a la infància i dones joves en situació de vulnerabilitat, pel seu apoderament social i econòmic, a la regió de Sunyani, Ghana” amb el finançament del Cabildo de Gran Canària.

La regió de Sunyani, a Ghana, s’enfronta a nombrosos desafiaments en termes de desenvolupament social i econòmic, especialment pel que fa a la infància i a les dones joves en situació de vulnerabilitat. En aquest context, la col·laboració entre la comunitat local i els Salesians ha estat crucial per a dur a terme iniciatives que busquen millorar les condicions de vida i promoure l’apoderament d’aquests grups.

El projecte, desenvolupat pels Salesians de Ghana de la mà de Bosco Global, s’ha centrat en dues línies d’acció principals:

  • Formació professional: Dirigida a dones joves i mares solteres, amb l’objectiu de millorar la seva autonomia econòmica a través de capacitacions que els permetin accedir a oportunitats laborals dignes.
  • Desenvolupament de la infància i joventut: A través d’una educació no formal de qualitat, es busca potenciar el desenvolupament integral de nens i nenes, assegurant un entorn educatiu segur que promogui el seu creixement i benestar.

Resultats

«El projecte ha tingut un gran impacte en les dones que han participat. Sens dubte, aquest tipus de projectes transformen la vida d’elles. A més de tot el treball que s’ha fet amb la infància i joventut, a través del Centre Juvenil i el campament d’estiu» explica Virginia Martín, tècnica de Bosco Global responsable del projecte.

Els resultats del projecte  reflecteixen l’èxit de les iniciatives implementades:

  • 14 dones han finalitzat els seus estudis de formació professiona D’elles, 9 ja es troben treballant, 6 de manera cooperativa, la qual cosa demostra l’efectivitat de la capacitació per a millorar la seva autonomia econòmica.
  • 300 nens i nenes han participat diàriament en les activitats d’educació en el lleure del Centre Juvenil, beneficiant-se d’un entorn educatiu de qualitat.
  • El campament d’estiu ha estat un gran èxit, amb la participació de 1750 nens i nenes. La implicació de 120 animadors/as ha estat fonamental per al desenvolupament d’aquestes activitats, subratllant la importància del treball comunitari i la formació de líders juvenils.
  • Sensibilització a Canàries. A través de xerrades de sensibilització amb alumnat de 1r de Batxillerat en elcol·legi Salesians de Las Palmas de Gran Canaria, s’ha pogut acostar la realitat de Ghana a 143 alumnes i alumnes, posant l’accent en la importància de la Cooperació Internacional i la justícia social envers les regions més empobrides. També, es van realitzar activitats de sensibilització amb l’equip docent del centre educatiu.

Accions del projecte

Els resultats esmentats no haurien estat possible sense el suport del Cabildo de Gran Canària, i el treball realitzat al costat dels Salesians, que han permès realitzar els següents assoliments:

  1. Allotjament per a les dones beneficiàries del projecte que han participat en la formació.
  2. Lliurament de materials per a emprenedories i accions de conciliació familiar: S’han distribuït materials necessaris perquè les estudiants puguin iniciar els seus propis negocis, facilitant també l’equilibri entre la seva vida professional i familiar.
  3. Jardí d’infància per als fills i filles de les beneficiàries que participen en la formació.
  4. Formadora de costura que ha impartit la formació a les beneficiàries del projecte.
  5. Formacions d’animadors/as i campament d’estiu: S’han dut a terme trobades i capacitacions per a animadors/as del Centre Juvenil, així com l’organització d’un campament d’estiu que ha comptat amb una alta participació.
  6. Activitats en el Centre Juvenil i campament d’estiu: S’han desenvolupat diverses activitats dirigides als nens i nenes del Centre Juvenil, complementant la seva educació formal amb activitats recreatives i formatives durant l’estiu.

Aquest projecte representa un pas significatiu cap a l’apoderament social i econòmic de les dones joves i la promoció d’un desenvolupament integral de la infància en Sunyani, Ghana, i que, des de Bosco Global, volem continuar secundant.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadFamilia Salesianasmxssm
«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

«El mundo salesiano reunido a los pies de la Señora del Sueño»

Así iniciaba Tarcízio Morais, Superior de la Inspectoría Salesiana de Portugal (POR) su presentación en la inauguración del 9º Congreso Internacional de María Auxiliadora, celebrado en Fátima entre el 29 de agosto y 2 de septiembre. Cerca de 300 miembros de los diferentes grupos de Familia Salesiana de España han vivido esta experiencia de fe y fraternidad.