BIKreando, el mètode dels Salesians d’Elx que estan creant joves emprenedors

10 marzo 2022

Diari Expansión

l

El col·legi ha creat el model BIKreando, amb idees empresarials que van del compostatge de compreses als sopars literaris a casa.

Bikreando és un programa d’innovació educativa per fomentar l’emprenedoria a les aules, impulsat des del col·legi Salesians d’Elx i el CEEI d’aquesta ciutat, on els alumnes donen curs a les idees empresarials que compten amb empreses com a tutors.

En ple confinament i amb els restaurants tancats se’ls va acudir «crear menús de sopars, servits a domicili per restaurants, basats en obres literàries», expliquen des de Salesians Elx. La intenció era que «la gent pogués sopar a casa seva ja que no podien sortir fora, i van raonar que, a més, de poder reunir-se en família i no haver de fer el sopar, el projecte donava tema de conversa per l’obra», afegeix . Per al restaurant era una manera de treure el producte al mercat.

Reciclatge, habitatge i seguretat

En el pla industrial van apostar pel compostatge de compreses i com que cada idea necessita un tutor, el seu professor es va dirigir a Arbora Ausonia a Xixona. Aquesta és una altra de les senyes d’identitat del projecte: la implicació d’empreses que siguin tutors i d’organitzacions empresarials –15 fins ara– que són una anella amb l’empresa i l’aula. Més de 70 empreses han mentoritzat els 280 equips d’estudiants, d’entre 14 i 26 anys, alguns de FP, que hi han participat.

En aquestes tres edicions hi ha hagut altres iniciatives com un projecte de coliving – habitatges amb espais compartits- que permetés als joves independitzar-se compartint espais comuns com el saló i la cuina. També han plantejat un sistema d’evacuació d’edificis en cas de sinistre que fos més ràpid o un sistema de seguiment de la gestió d’objectes perduts que va supervisar la policia local d’Elx.

Créixer a tot Espanya

Bikreando es va posar en marxa el 2019 en cinc centres il·licitans públics i concertats, i en la seva segona i tercera edició ja ha arribat a 7 i 18 més, respectivament, saltant a poblacions com Elda, Alcoi i Alacant. El col·legi il·licità ha acordat amb una fundació educativa d’àmbit nacional implementar aquesta metodologia a tota Espanya, basada en el desenvolupament del pensament crític i creatiu per desenvolupar idees empresarials.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…