Càmera i acció: comença el rodatge d’un documental sobre la interculturalitat i la joventut amb joves dels ambients salesians

30 marzo 2023

Victoriano Márquez – Bosco Global

l

En el marc del Conveni de Jóvenes y Desarrollo i Bosco Global amb l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).

A la ciutat d’Eufemia -va escriure Italo Calvino a les seves “Ciutats Invisibles”-, cada equinocci i cada solstici, la gent de diferents llocs s’intercanviaven paraules, fent seves les històries vitals de les persones que comerciarien allà. Just això és el que vivim aquest cap de setmana passat al Centre Salesià de Mohernando (Guadalajara).

Allí, joves migrants de primera i segona generació i els seus educadors van venir des de diferents plataformes salesianes de diversos punts d’Espanya, des de les Illes Canàries fins a Lleida, passant per Andalusia i Castella-Lleó.

L’objecte de la trobada va ser posar en contacte els i les protagonistes del documental entre si i amb la productora que el durà a terme, l’Agència de comunicació Talaia. Allí, entre jocs i tallers, van compartir històries vitals, el Ramadà que estaven guardant els nois i noies musulmans i van sorgir grups de xarxes socials entre ells i elles de forma espontània, ajudant-se mútuament a superar barreres idiomàtiques i culturals.

Així, a poc a poc, s’està forjant un documental, ple de veritat, sobre joves d’un món divers, que estarà fet en part per ells i elles que, mòbil en mà, es van llançar a crear imatges.

L’escenari més recurrent per a elles va ser la reproducció de la casa de Don Bosco, davant la qual, un jove malià que estava buscant un bon enquadrament a una foto va dir “M’inspira. És per ell que som aquí i això és una cosa bona”; tot un exemple d’interreligiositat, de convivència i respecte que resumeix l’esperit del projecte i la tasca de les entitats que el desenvolupen o hi col·laboren.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadssmVisitaExtraordinaria
Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de Santiago el Mayor comienzan a soñar el nuevo curso

Los Coordinadores Generales de Pastoral de las Casas de la inspectoría de Santiago el Mayor celebraron su asamblea anual los pasados 24 y 25 de abril en la Casa de Ejercicios de la Esclavas del Cristo Rey de Madrid. Un foro de evaluación y reflexión convocado por...