Campobosco 2024: joves testimonis de la bona notícia de Crist

6 agosto 2024

Comunicació CPB24

l

Joves salesians culminen el Campobosco 2024 a Torí, visitant llocs emblemàtics i renovant el seu compromís de donar testimoni de Crist, inspirats pel llegat de Don Bosco.

Els 10 autobusos que conformen el comboi del Campobosco van tornar a posar rumb a la ciutat de Torí, concretament a Valdocco, un trajecte de 35 quilòmetres que es realitza en aproximadament una hora. Al voltant de les 9.30 del matí, van tornar a entrar als patis de la presència salesiana de Valdocco.

Recorregut pels passos de Don Bosco a Torí

En unes tres hores, els joves van poder visitar l’estàtua de Don Cafasso, la Consolata, l’Església de Sant Francesc de Sales amb la seva sagristia, l’Obra Social de la Marquesa Barolo, el mercat de Porta Palazzo i el Cementiri de Sant Pere in Vincoli. Després, aquest grup va tenir temps lliure per menjar i visitar aquells llocs característics de la ciutat. Alguns van aprofitar l’ocasió per conèixer la Mole Antonelliana, on hi ha el museu del cinema i des del mirador del qual s’obtenen unes immillorables vistes de la ciutat; el Palau Reial, les places de Castello, San Carlo i Vittorio Veneto, el riu Po, el Palau Madama, la Via Garibaldi i la Via Roma, entre d’altres llocs d’interès. També van aprofitar per fer les pertinents compres de regals i souvenirs per a familiars i amics.

Enviament a la Basílica de Maria Auxiliadora

La tarda va estar marcada per la celebració de la missa a les 18.00 hores a la Basílica de Maria Auxiliadora. L’eucaristia va ser presidida per José Miguel Núñez, Director del Centre Nacional Salesià de Pastoral Juvenil (CNSPJ) d’Espanya, i concelebrada per salesians participants en aquest Campobosco.

Durant l’homilia, adreçada a una basílica plena de joves davant del majestuós quadre de Maria Auxiliadora, Núñez va parlar d’aquells primers missioners salesians enviats a la Patagònia argentina l’11 de novembre de 1875. Ens va compartir els tres consells fonamentals que Juan Bosco va regalar a aquells valents missioners: tenir cura de les persones, ser bondadosos i estar al costat dels més vulnerables. Aquests consells, que ressonen encara avui, són el cor de la missió salesiana al món.

El llegat de Don Bosco: una crida a l’acció

Inspirats pel seu exemple, tornem a casa enviats per Don Bosco amb un compromís renovat:

  • Respondre amb generositat a la crida de Déu: compte amb mi, t’estimo, aquí estic.
  • Sigueu sempre bondadosos: ser profetes de la bondat i l’amorevolezza.
  • Estar al costat dels qui més ho necessiten: donar més als qui menys tenen. Escollir, abraçar i obrir portes per acollir tothom sense distinció.

Després de les paraules de José Miguel Núñez, els 600 joves que participen al #CPB24 van ser enviats a les seves presències salesianes d’origen com a testimonis del que han viscut aquests dies intensos per Barcelona, ​​Chieri, Mornese i Torí, i van ser portadors d’una fe i alegria desbordant que provenen d’una amistat consolidada amb Jesucrist i amb els sants salesians que han conegut en aquesta trobada juvenil. La missió salesiana continua darrere aquest Campobosco, portant esperança i educació als joves del món.

En acabar aquest moment d’enviament dut a terme durant l’eucaristia, els autobusos del Campobosco 2024 van marxar cap a Barcelona, ​​acomiadant-se amb gran emoció d’Itàlia i de la terra santa salesiana.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…