Cartagena i Jerez es donen la mà en l’aposta per la formació DUAL i l’acostament a la indústria com a innovació més gran

22 junio 2022

Antonio Félix Gómez Muñoz

l

Els centres salesians Manuel Lora Tamayo i 'Juan Solé' inicien el projecte “Avançant en la FP Dual i la Indústria 4.0”, projecte d'innovació i investigació aplicada i transferència de coneixement a la Formació Professional de Ministeri d'educació i Formació Professional.

El passat 24 de gener de 2022, al centre educatiu Manuel Lora Tamayo es va iniciar el projecte “Avançant en la FP Dual i la Indústria 4.0”, projecte d’innovació i investigació aplicada i transferència de coneixement a la Formació Professional del Ministeri d’educació i Formació professional.
En aquest projecte col·laboren estretament dos centres educatius salesians, com són el centre de Jerez Manuel Lora Tamayo i el centre de formació Professional ‘Juan Solé’ de la província de Cartagena. Aquest projecte té com a objectiu principal enfortir llaços amb les empreses del sector de la indústria i la robòtica per promoure la FP DUAL. Aquest tipus de formació, combina i alterna la formació al centre escolar amb un entorn real de treball.
 
Gràcies a aquest projecte subvencionat per la Unió Europea (Next Generation EU), tots dos centres escolars podran reduir la bretxa tecnològica entre el sector educatiu i l’industrial. Aquesta bretxa ve causada pel ràpid avenç tecnològic que vivim cada dia, especialment en la branca industrial de la robòtica, una de les més canviants i innovadores en aquests anys.

En aquest projecte d’innovació s’inclou una formació especialitzada per al professorat del departament de robòtica de tots dos centres escolars, on els docents tindran l’oportunitat de formar-se amb els millors especialistes en el programari d’automatització i control EPLAN, a més d’altres formacions complementàries que permetran portar l´educació als nostres alumnes fins a l´excel·lència.

Dins del projecte, també es compta amb la col·laboració de grans empreses del sector industrial com són, Digital Energy System (DES), Desenvolupament de Sistemes Avançats (DSA) i Siemens. Aquestes empreses col·laboraran amb els centres educatius impartint altres cursos d’especialització i subministrant dispositius d’última generació perquè l’alumnat tingui la millor formació possible.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»79520,79521″ _builder_version=»4.17.4″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…