Cartagena i Jerez es donen la mà en l’aposta per la formació DUAL i l’acostament a la indústria com a innovació més gran

22 junio 2022

Antonio Félix Gómez Muñoz

l

Els centres salesians Manuel Lora Tamayo i 'Juan Solé' inicien el projecte “Avançant en la FP Dual i la Indústria 4.0”, projecte d'innovació i investigació aplicada i transferència de coneixement a la Formació Professional de Ministeri d'educació i Formació Professional.

El passat 24 de gener de 2022, al centre educatiu Manuel Lora Tamayo es va iniciar el projecte “Avançant en la FP Dual i la Indústria 4.0”, projecte d’innovació i investigació aplicada i transferència de coneixement a la Formació Professional del Ministeri d’educació i Formació professional.
En aquest projecte col·laboren estretament dos centres educatius salesians, com són el centre de Jerez Manuel Lora Tamayo i el centre de formació Professional ‘Juan Solé’ de la província de Cartagena. Aquest projecte té com a objectiu principal enfortir llaços amb les empreses del sector de la indústria i la robòtica per promoure la FP DUAL. Aquest tipus de formació, combina i alterna la formació al centre escolar amb un entorn real de treball.
 
Gràcies a aquest projecte subvencionat per la Unió Europea (Next Generation EU), tots dos centres escolars podran reduir la bretxa tecnològica entre el sector educatiu i l’industrial. Aquesta bretxa ve causada pel ràpid avenç tecnològic que vivim cada dia, especialment en la branca industrial de la robòtica, una de les més canviants i innovadores en aquests anys.

En aquest projecte d’innovació s’inclou una formació especialitzada per al professorat del departament de robòtica de tots dos centres escolars, on els docents tindran l’oportunitat de formar-se amb els millors especialistes en el programari d’automatització i control EPLAN, a més d’altres formacions complementàries que permetran portar l´educació als nostres alumnes fins a l´excel·lència.

Dins del projecte, també es compta amb la col·laboració de grans empreses del sector industrial com són, Digital Energy System (DES), Desenvolupament de Sistemes Avançats (DSA) i Siemens. Aquestes empreses col·laboraran amb els centres educatius impartint altres cursos d’especialització i subministrant dispositius d’última generació perquè l’alumnat tingui la millor formació possible.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

También te puede interesar…

ActualidadCentros Juvenilessmxssm
La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

La campaña Jóvenes en Positivo abre camino hacia una visión de la juventud activa y transformadora

la campaña promovida por el Centro Nacional Salesiano de Pastoral Juvenil, La Coordinadora Estatal de Plataformas Sociales Salesianas, la Confederación de Centros Juveniles Don Bosco, Escuelas Salesianas, Misiones Salesianas, y las ONGD Jóvenes y Desarrollo y Bosco Global, han visibilizado y dado voz a muchos de los principales temas que preocupan a las personas jóvenes a través de la campaña Jóvenes en Positivo.

smxSocial
Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Bosco Global acompaña a los adolescentes de Salesianos Morón en la creación de un vídeo para sensibilizar sobre la riqueza de la diversidad

Alumnado de 1º y 2º de la ESO lo realizan en el marco del proyecto “Desmontando tu lado hater”, impulsado por la ONGD y financiado por la Agencia Andaluza de Cooperación Internacional para el Desarrollo.