Celebració del Dia de la Bandera d’Andalusia a Salesians Granada

4 diciembre 2022

Salesians Comunicació

l

Amb motiu de la declaració del 4 de desembre com a Dia de la Bandera d'Andalusia a la Comunitat Autònoma d'Andalusia.

Amb motiu de la declaració del 4 de desembre com a Dia de la Bandera d’Andalusia a la Comunitat Autònoma d’Andalusia, acord que el Consell de Govern va realitzar el 8 de novembre d’aquest any, els centres educatius celebren prèviament a aquesta data el Dia de la Bandera.

Així, aquest primer any va ser el col·legi Salesians San Juan Bosco de Granada, un dels centres educatius elegits per a la cerimònia de la Jura de Bandera on acudeixen personalitats com la Delegada d’Educació María José Martín i l’Inspector territorial Francisco Martín Cebrián acompanyats d’Ernesto Granja, Director Titular i José Manuel Director del Centre.

Després de la recepció de la Delegada d’Educació i l’Inspector, per part dels responsables, Ernesto Granja va atendre els mitjans de comunicació juntament amb María José Martín, explicant la satisfacció d’aquest dia i la seva celebració al centre educatiu. Després de la fotografia amb els mitjans s’ha realitzat un acte commemoratiu on van escoltar la intervenció de María José Martín exposant la raó daquesta celebració.

Seguidament la professora Myriam Carrascosa ha fet una intervenció sobre la figura de Blas Infante en què deia: “Els nens i nenes tenen un pare o una mare, un avi o una àvia, que els cuiden i mimen. Els pares, moltes vegades, també recorden els seus fills i filles històries de la seva família. Els protegeixen i sempre volen el millor per a ells. Blas Infante és considerat el Pare de la Pàtria Andalusa perquè amb els seus llibres, les seves idees i la seva vida va reivindicar la història i la cultura pròpies. Durant molts anys, la història d’Andalusia no s’estudiava a les escoles, no hi havia llibres on poder conèixer els principals fets del passat i la cultura andalua. Andalusia és com una gran família que havia oblidat el passat. Va dir Blas Infante en una ocasió: “La bandera andalusa, símbol d’esperança i de pau […], no ens portarà ni la pau ni l’esperança ni la llibertat que anhelem, si cadascú de nosaltres no la porta ja plenament hissada al cor . Serveixi aquest homenatge breu i artístic a la bandera per agrair-li a Blas Infante que ens tornés la nostra història.”

També han pogut gaudir de l’actuació de l’alumnat. Les alumnes, Daniela 4rt ESO i Victoria 3er EP, han fet un ball amb la bandera Andalusa, una representació d’alumnes d’arts escèniques i la lectura del professor Fernando López sobre el poema de Lorca. Després de l’acte de l’alumnat de Primària, dirigit per Juan Milla, Pepa Quintana i David Ayala, amb la representació simbòlica de l´escut d´Andalusia i la seva explicació, s´ha cantat l´himne d´Andalusia mentre s´ha portat la bandera de la nostra comunitat.

Ha estat un dia molt emotiu on Salesians Granada ha pogut tenir el privilegi de poder celebrar juntament amb autoritats aquest dia tan especial, en què s’han organitzat una sèrie d’actes i representacions que han mostrat l’orgull a la nostra bandera.

[deg_elastic_gallery gallery_ids=»88341,88342,88340,88339″ _builder_version=»4.19.2″ _module_preset=»default» global_colors_info=»{}»][/deg_elastic_gallery]

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…