Celebrada la 12a trobada de projectes europeus salesians

29 noviembre 2022

ANS | Comunicación

l

Del 16 al 19 de novembre es va fer a Torí-Valdocco una cita que va reunir 116 participants per aprofundir en la formació Erasmus, l’intercanvi de bones pràctiques i la trobada entre escoles salesianes europees amb el “DB Tech Europe”

Del 16 al 19 de novembre es va fer a Torí-Valdocco la dotzena trobada dels responsables salesians de projectes europeus per a les escoles en una cita promoguda pel Sector de Pastoral Juvenil.

Aquests dies de treball van reunir 116 participants amb un programa formatiu sobre la convocatòria Erasmus, l’intercanvi de bones pràctiques, la trobada entre escoles salesianes europees per a col·laborar en una mateixa idea de projecte, la presentació del “DB Tech Europe” i d’associats institucionals i empreses. El coordinador dels treballs fou Ivan Toscano, de «DB Tech Europe» del Sector de Pastoral Juvenil.

Aquesta xarxa que va néixer el 2.013 té tres propòsits: el primer és desplegar i consolidar la xarxa salesiana, amb la finalitat d’augmentar la capacitat de cooperar com a soci a nivell local, nacional i transnacional, donant a conèixer les oportunitats en el camp de l’educació i de la formació a Europa. En segon lloc, oferir metodologies i eines per a l’òptima gestió de projectes europeus col·laboradors en temes com la ciutadania activa, la inclusió social i la promoció dels valors europeus de democràcia i solidaritat. Per últim, fomentar tallers de formació per aprendre els principis de la planificació europea i millorar en la redacció de projectes en resposta als concursos de finançament europeu.

“Com a salesians ens hem mogut a Europa gràcies a un minuciós treball en xarxa amb les diverses realitats locals, inspectorials, nacionals i europees, d’on han nascut fructíferes col·laboracions -expliquen els responsables de la xarxa-. Des dels seus orígens fins avui el grup de participants ha crescut, la xarxa s’ha ampliat, participant en la planificació amb moltes propostes sobre els següents temes clau: educació i formació; treball juvenil; inclusió social de persones vulnerables; participació dels joves en la vida democràtica; recolzament i integració de nacionalitats de països tercers; diàleg intercultural i coneixement mutu; relacions intergeneracionals; sostenibilitat del medi ambient».

Els centres que hi van participar des d’Espanya foren: Ripoll, Sant Vicenç dels Horts, Badalona, Sarrià, Monzón, Zaragoza, Elx, València, Morón, Triana, Trinidad, Huelva i la Inspectoria Salesiana María Auxiliadora. A més, des de la comissió nacional d’internacionalització es va invitar a participar-hi a les Salesianes perquè fessin contactes i també a mode de bones pràctiques, amb la representació de Salesianes ,d’Alacant.

En el seu temps de lleure, els responsables de projectes europeus van participar d’una visita guiada a Valdocco i al Colle Don Bosco, així com d’un passeig pel centre històric de Torí. La trobada va ser organitzada localment per la Pastoral Juvenil Salesiana del Piemont, Vall d’Aosta i Lituània, en col·laboració amb el Centre Nacional d’Obres Salesianes – Formació d’Actualització Professional (CNOSF-FAP) de la de Regió del Piemont.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

ActualidadsmxSocialssm
Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

Las Plataformas Sociales Salesianas denuncian la precariedad laboral en España

La campaña del Día Internacional del Trabajo, liderada por las Plataformas Sociales Salesianas con el lema "Es lo que hay", destaca la dualidad del mercado laboral actual: por un lado, la realidad adversa de quienes enfrentan desempleo juvenil y condiciones laborales precarias, y por otro, el potencial y la determinación de personas jóvenes en busca de su futuro.