Chieri: Seguint els passos del jove Joan Bosco

3 agosto 2024

Comunicació cpb24

l

Chieri marca aquest temps del jove Joan Bosco, responent així amb el seu esforç i responsabilitat al mandat de la Mestra del somni dels 9 anys.

El Campobosco 2024 (#CPB24) segueix recorrent els llocs on Don Bosco va anar forjant la seva personalitat, a més de ser el temps de la seva formació professional i vocacional. «Fes-te humil, fort i robust», marca aquest temps del jove Joan Bosco, responent així amb el seu esforç i responsabilitat al mandat de la Mestra del somni dels 9 anys.

Chieri: El despertar d’una vocació

El dia va començar davant del Senyor amb l’Eucaristia presidida per Juan Carlos Pérez Godoy, Conseller Regional per a l’Europa Mediterrània. Els joves van presentar el desig de seguir buscant la seva opció de vida i així donar resposta al somni que Déu té per a cadascú.

RAEl text de la primera lectura els va convidar a baixar al taller del terrisser, perquè allí el Senyor parla a cadascú. El taller on es pot modelar a l’estil del terrisser, amb la certesa d’estar en les mans de Déu.

A la seva homilia, el celebrant els va convidar a estar atents al que Déu els demana i a confrontar-se amb la vida de Don Bosco en aquest temps de la seva vida. No sense esforços, Don Bosco es va disposar a cercar com respondre a la seva inquietud vocacional. «Què vol Déu per a mi?», es preguntava.

Juan Carlos Godoy va parlar de les tres idees que es desprenen de l’etapa de la vida de Don Bosco, des dels 16 als 26 anys, que va viure a Chieri: el discerniment vocacional, el valor espiritual de l’amistat i el foc del cor pastoral que Don Bosco duia a dins, creant la «Societat de l’Alegria».

El Regional va agrair a l’organització del Campobosco per haver-li permès estar en aquest dia dedicat a Chieri, els anys més feliços de Don Bosco.

Després de l’Eucaristia, van agafar els autobusos per visitar Chieri i altres pobles: Castelnuovo, Mondonio i Morialdo. A la tarda, es van intercanviar les destinacions.

Don Bosco, un jove a la recerca de la seva vocació

A Chieri, els joves es van empapar de la història que envolta aquesta ciutat amb la joventut de Sant Joan Bosco, on va passar una dècada de la seva vida. Van visitar la catedral, on resava davant la Verge de les Gràcies; el Cafè Pianta i el seu famós «forat» on va arribar a dormir mentre treballava; el Seminari de Chieri, on es va formar per a sacerdot; el col·legi de Santa Teresa de les Salesianes, que recorda l’expansió de l’institut i el carisma de Maín; i Sant Domànec, on van tenir una reflexió final.

L’altra part del dia, la van dedicar a visitar els pobles de Castelnuovo Don Bosco, on Joan Bosco va rebre els sagraments i va passar part de la seva infància; Morialdo, on hi ha la casa familiar de Sant Domènec Savio; i Mondoni, on la família de Savio es va traslladar i on va morir. Els joves van visitar totes les estances de la casa de Savio i van conèixer la vida d´un dels sants més joves de l´Església Catòlica.

A les 19.30 hores, acabada la visita, van tornar al Colle Don Bosco per descansar i preparar-se per a la festa concert a càrrec del grup El Árbol de Zaqueo.

Demà els espera un dia especial: l’espiritualitat salesiana al femení a Mornese, la terra de Maria Mazzarello i de les Filles de Maria Auxiliadora.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…