‘Desayunos con Corazón’ reuneix empreses compromeses al Polígono Sur de Sevilla

18 febrero 2022

Misiones Salesianas

l

La Fundació Don Bosco i Misiones Salesianas organitzen un esdeveniment amb empresaris, com a agents fonamentals de transformació social en allò local, però també en allò global.

Més de 80 participants, entre modalitat presencial i online, han participat a Desayunos con Corazón. Conectar para transformar. Una iniciativa que han organitzat Misiones Salesianas i la Fundació Don Bosco dirigida a empreses compromeses amb el desenvolupament de les societats en què estan implantats. Les empreses són un agent fonamental per a la transformació social no només en l’àmbit més local, sinó també en el desenvolupament global.

L’esmorzar va començar amb unes paraules del director de la Fundació Don Bosco, Ignacio Vázquez de la Torre, que va presentar l’activitat, va donar la benvinguda, va convidar al diàleg i va manifestar que “cap organització social de manera individual no pot transformar la realitat. Estem convençuts que s’ha de fer en xarxa, connectant allò social amb allò empresarial i de la mà de l’administració pública. Les empreses que col·laboren amb la Fundació Don Bosco tenen l’oportunitat de connectar amb moltes persones joves i oferir-los les oportunitats que en alguns àmbits se’ls nega”.

Rafael Bejarano, salesià de Colòmbia, va ser lencarregat d’un moment d’unió entre el treball social, la cooperació al desenvolupament i el suport de les empreses. Bejarano va explicar la seva experiència amb els menors desmobilitzats de la guerrilla a Ciudad Don Bosco de Medellín, on ha treballat durant diversos anys. “Intentem que els menors que ens arriben rebin educació, els donem capacitació professional i així poder reinserir-se. Allí, hem aconseguit que els empresaris vegin als nostres nois i noies una oportunitat per a la pau”, explica Bejarano.

A més, diverses empreses han compartit les seves experiències d’èxit amb els Salesians tant a Espanya com és el cas d’Endesa, Calzados Benavente, Lombricultura o Isitrol, com fora de les nostres fronteres, com és el cas de MTorres o la Fundació Eki. “No només busquem suports econòmics entre les empreses, és molt important que col·laborin amb la transmissió de coneixement. En aquest sentit, volem potenciar les relacions d‟aquestes grans empreses compromeses amb els nostres centres de formació professional per tot el món”, explica Ángel Gudiña, responsable de les relacions amb empreses a Misiones Salesianas

Desayuno con corazón. Conectar para transformar és una gran experiència que vol unir l’àmbit empresarial amb el món de l’acció social i la cooperació per aconseguir un món més solidari, humà i sostenible.

Aquesta iniciativa s‟ha emmarcat dins de lestratègia E.R.A.C.I.S. (Estrategia Regional Andaluza para la Cohesión e Inclusión Social) subvencionada per la Unió Europea i la Junta d Andalusia a través de la Conselleria d Igualtat, Polítiques Socials i Conciliació i cofinançada pel Fons Social Europeu.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.

También te puede interesar…

BlogsLas cosas de Don Bosco
La sotana

La sotana

Nací en el taller de sastrería del maestro Andrea Fanelli de Chieri; sastre de las sotanas que visten los seminaristas por vez primera. Prontamente fui instruida en la alta dignidad a la que había sido llamada. En una habitación llena de bobinas de hilo negro,...